DOLAR 34,4767
EURO 36,2126
ALTIN 2962,379
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zor Sorularla İnatlaşmayın

    Zor Sorularla İnatlaşmayın
    11.03.2017
    A+
    A-

    2 milyon 265 bin 902 aday 12 Mart Pazar günü üniversiteli olmak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) ter dökecek.

    öğrencilerin kaygı ve stresi artarken aileler de bu durum karşısında sakinliğini koruyamıyor. Adaylarını öncelikle sınavda zamanını iyi kullanması için kolay gelen derslerden başlaması gerektiğini vurgulayan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, kodlamayı her bölüm sonrası yapmalarını söyledi. Özellikle ailelerin öğrencileri strese sokacak davranışlarda bulunmaması gerektiğine dikkat çeken Eğribaş, mümkünse ailelerin sınava giderken eşlik etmemesini veya kalabalık bir şekilde sınav yerine gitmemelerini belirtti.
    12 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan YGS’ye sayılı günler kaldı. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri dersleri ile ilgili soruların yer alacağı sınavda öğrenciler, lisede öğrendikleri derslere ait temel bilgilere sahip olmanın yanında, okuduğunu anlama, zihinsel becerilerin ölçülmesi, temel kavram ve ilkelerle düşünmeye yönelik sorularla karşılaşacak.
    Sınavda en iyi bildikleri derslerden başlamanın öğrencilere avantaj sağlayacağının altını çizen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, “Öğrenciler öncelikle bölüm derslerinden başlayarak test çözmeliler. Yani Sözelciler Türkçe Sosyal Bilgiler, Sayısalcılar Fen Bilimleri ve Eşit Ağırlık bölümlerini okuyanlar Matematik derslerinden başlamalılar. Bu sorular onlara en çok puan getirecek derslerdir. YGS puanına göre tercih yapacak adaylar ise tercih yapacakları bölümün puanına göre strateji belirlemeleri gerekiyor” dedi.
    Sorularla İnatlaşmayın
    Zor sorularla inatlaşmanın vakit kaybından başka bir şeye yaramayacağını belirten Eğribaş, “Sınav anında yapamadığınız soru ya da sorularla inatlaşmayın, çözemediğiniz sorunun yanına bir işaret koyarak hemen o soruyu geçin. Sınavda aynı test içindeki soruların zorluk ya da kolaylık derecesine bakmayın, ilgili testteki tüm soruların puan değeri aynıdır. Zor sorularla inatlaşmak vakit kaybından başka bir şeye yaramayacaktır. Adaylar özellikle Türkçe paragraf sorularında çok zaman harcıyor. Adayların her ihtimale karşı uzun paragraf sorularında anlama gücünü iyi kullanmaları ve dikkatlerinin dağılmaması için bazı kavramların altını çizerek okumaları önemli. Çünkü bu sorularda en fazla hata, sorunun yanlış anlaşılmasından kaynaklanır” dedi.
    ‘’Kendi Kendinize Konuşun’’
    Eğribaş sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Eğer hiç kahvaltı yapma alışkanlığınız yoksa kendinizi biraz zorlayıp şekerli yiyecekler tüketebilirsiniz. Araştırmalar sınav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygıyı azalttığını gösteriyor. Sizlerde sınav haftası boyunca yapacağınız derin nefes alma, kendi kendine konuşma ve gevşeme hareketleri ile kaygınızı azaltabilirsiniz. ‘Bu sadece bir test’, ‘Mükemmel olmak zorunda değilim’ ve ‘Çok çalıştım, elimden geleni yapacağım’ gibi rahatlatıcı ifadeler kullanmalı, pozitif düşünceler içerisinde olmalısınız’’

    BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE EMLAKTAFARK.COM OLARAK BAŞARILAR DİLERİZ…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.