DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yerel veri merkezine talep artıyor

    Yerel veri merkezine talep artıyor
    21.02.2019
    A+
    A-

    Ülkeye sağladığı katkı, sağlıklı maliyet öngörüsü, ana dilde teknik destek ve kolay iletişim kurulması gibi faydaları nedeniyle KOBİ’lerin yüzde 80’i teknolojik altyapı hizmeti alma konusunda yerel şirketleri tercih ediyor

    Türkiye’nin veri merkezi Radore, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını belirlemek üzere Akademetre ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, KOBİ’ler yerel veri merkezleri ile çalışmayı tercih ederken, yüzde 81’i ise dijital dönüşüme henüz hazır olmadığını düşünüyor. Bunun en büyük nedenleri arasında ise alışılan sistemi devam ettirme isteği ve mali nedenler geliyor. Daha az çalışan sayısına sahip şirketlerde ise dijital dönüşüme hazır olma durumu artıyor. Dolayısıyla büyüme hedefi ile dijital dönüşüm paralellik gösteriyor.

    Ülkemizdeki birçok işletmenin yerel veri merkezlerini tercih ettiğini belirten Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Dijitalleşme süreçlerini ağırdan alan şirketler genellikle alıştıkları düzeni devam ettirme eğiliminde. Öbür yandan ise yerel veri merkezlerinin sunduğu avantajlar, dijitalleşmeyi çok daha yaygın hale getirmenin yanında 5G gibi yeni iletişim teknolojilerinin nimetlerinden faydalanılmasını da mümkün kılıyor. Dolayısıyla güvenilir bir BT altyapısı tercih eden, verilerine her zaman ulaşmak isteyen ve herhangi bir gecikme yaşamak istemeyen işletmeler, yerel veri merkezlerinden hizmet almayı tercih ediyor” dedi.

    Araştırma sonuçları Türkiye’nin 5 büyük ili İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde 250’ye kadar çalışanı bulunan 125 KOBİ ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarına dayanıyor. Radore Veri Merkezi’nin sponsorluğunda araştırma şirketi Akademetre tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre, KOBİ’lerin yüzde 80’i teknolojik altyapı hizmeti alma konusunda yerel şirketleri tercih ediyor.

    Bu tercihin ardındaki 5 önemli sebep ise şu şekilde sıralanıyor:

    • Ülkeye katkı sağlaması
    • Kolay iletişim kurulması ve ana dilde teknik destek imkanı
    • Yönetilen hizmetler alınabilmesi, fiziksel olarak erişim ve denetleme
    • Güvenilir hizmet ve üst düzey veri güvenliği sağlaması

    Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Acmena Technology Kurucu Ortağı Suat Baysan, “Önümüzdeki 10 yıl sayısal değişim ve dönüşümün yaşantımızı nasıl etkilediğine şahit olacağız. Devam etmekte olan hiç bir alışkanlık eskisi gibi olmayacak. Teknolojide evrim ile güncellenen ürünler yerine tamamen farklı sistemler ile tanıştırmak zorunda kalacağız. Farklılığı tetikleyen tasarımların bulundurulacakları mekanlar ise veri merkezleri olacak. Paylaşıma açık XaaS ile birlikte buluttan sağlanan hizmetler sayesinde büyük işletmelerden, küçüklere ve bireylere kadar daha etkin ve verimli çalışma, yaşam ortamı düşük maliyet, anında erişim ve güvenlik ile birlikte sunulmuş olacak. Veri merkezlerinin değişimin çekirdeğinde bulunacağı yeni dönem için şimdiden harekete geçmenin tam zamanı” şeklinde konuştu.

    Radore’nin de iş ortakları arasında bulunan ve dijital dönüşümün en önemli kollarından olan e-ticaret alanında yazılım, hizmet ve altyapı sağlayan Ticimax’in CEO’su Cenk Çiğdemli, “Ticimax olarak şirketlerin satışlarını internete taşımaları için büyük arge yatırımları yapıyoruz, e-ticaret ve e-ihracat ile ürünlerini dünya ya satmaları için gerekli tüm altyapıları sağlıyoruz. Neredeyse Türkiye’nin yüzde 25 ‘nin e-ticaret ve e-ihracat altyapısını biz sunuyoruz. Bunu ekonomik, kolay, hızlı ve güvenli şekilde yapabilmeleri için altyapımızı ve kendimizi her gün geliştiriyoruz. Aynı zamanda onlara, bu büyük pazarda rakiplerinden geri kalmamaları için 7/24 destek ve hizmet veriyoruz. Bu noktada bize destek olan Radore Veri Merkezi ‘nin payı oldukça büyük. Böylesine büyük bir trafiği Radore ile karşılıyor ve müşterilerimize kesintisiz hizmet veriyoruz. Bunun dışında işletmelerin dijitalleşmesi için, internetten satışın faydalarını bu pastadan bir an önce pay alabilmeleri için de farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. E-Ticaret ve e-ticaret eko sisteminde gerekli olan tüm eğitimleri ücretsiz olarak veriyoruz. Bunu artık bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Tüm Türkiye’de bununla ilgili eğitim ve konferanslar düzenliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.