DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2727,447
BIST 9771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni Yatırım ve iş birliği ağı MEKAN Platformu kuruldu

    Yeni Yatırım ve iş birliği ağı MEKAN Platformu kuruldu
    05.06.2024
    A+
    A-

    Yapılı çevreye dokunan sosyal ve çevresel etki odaklı proje ve girişimleri, uluslararası ölçekte bir yatırımcı ve partner ağıyla buluşturan ve 40’tan fazla lider kurumun desteğiyle kurulan MEKAN Platformu, lansmanını Biruni Teknopark’ta gerçekleştirdi. Herkese açık, yeni nesil bir sivil toplum kuruluşu olan MEKAN Platformu, akıllı ve dayanıklı kırsal ve kentsel alanlar, sürdürülebilir kalkınma ve döngüsel ekonomi odağında hareket ederken, sürdürülebilir ve yenilikçi sermaye araçlarının yaygınlaşmasını desteklemeyi hedefliyor.

    Lansmanda, “Akıllı ve Dayanıklı Şehir Teknolojileri Kümelenmesi“ ve “Etki Odaklı Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Ortaklıkları Sertifika Sistemi” gibi önemli inisiyatifler de tanıtıldı. Böylece, bir doğal afet ülkesi olan ve iklim krizinin olumsuz etkilerini her geçen gün daha fazla hisseden Türkiye’yi yakın coğrafyasında bir başarı hikayesine dönüştürmek amaçlanıyor.

    Biruni Teknopark Genel Müdürü Sezgin Erzan’ın açılış konuşması ile başlayan lansman, MEKAN Platformu Başkanı Dr. Onur İlhan’ın sunumuyla devam etti. İlhan, “ölçeklenebilir sosyal ve çevresel etkiye ulaşmak için doğru paydaşlarla, yüksek potansiyelli yatırımları desteklemeye odaklanacağız” diyerek, iş birliğinin ve somut projeler geliştirmenin önemine değindi. Lansman, “Etkili Konuşmalar” başlığı altında Big Chefs, Ege Yapı, Fix Charge, Founder One ve Karaduman Hukuk Bürosu’nun sürdürülebilirlik odağındaki çalışmalarının anlatımıyla tamamlandı.

    Partnerleri arasında akademi, sivil toplum, iş örgütleri, gayrimenkul sektörü, portföy yönetim şirketleri, yerel yönetimler, farklı alanlardan uzmanlar, girişimler ve stratejik ortaklar bulunan platform, kanaat önderlerini bir araya getirdiği vizyon kurulu ile de öne çıkıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.