DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yararlı Sanat Ofisi programları devam ediyor

    23.10.2017
    A+
    A-

    Yararlı Sanat Ofisi Konuşmaları: Barış Tut

    Ekolojik Kriz Sonrası Müzecilik ve Demokrasi

    7 Kasım Salı, 19.00

    SALT Galata, Kat 3

    Giderek derinleşen ekolojik krizin aşılmasında müze ve kültür kurumlarının sorumlulukları nedir? Yararlı Sanat Ofisi’nin ilk konuşma programında araştırmacı Barış Tut, “ekolojik müzecilik” yaklaşımının imkân ve kısıtlarını tartışmaya açacak. Mevcut problemlerin yeni bir demokratik modelin inşasıyla çözülebileceğini savunan Tut, müze ve kültür kurumlarına ait araçların bu süreçte nasıl kullanılabileceğini değerlendirecek.

    Program herkesin katılımına açıktır. Konuşma dili Türkçe’dir.

    Barış Tut yüksek lisansını müzecilik alanında tamamladı. İstanbul Modern Sanat Müzesi ve Paris’teki Muséum National d’Histoire Naturelle’de çalıştı. Doktora çalışmasını “Ekolojik Müzecilik Kapitalizm Sonrası Yeni Bir Dünya Düzeninin Kuruluşuna Katkıda Bulunabilir mi?” başlıklı tezi üzerine sürdürüyor.

    SALT Galata’da Atölye

    Ezilenlerin Tiyatrosu

    11 Kasım Cumartesi, 14.00-17.00

    25 Kasım Cumartesi, 14.00-17.00

    SALT Galata, Kat 3

    Vartanyan Dilaver’in yürütücülüğündeki atölyenin ilk oturumunda İmge Tiyatrosu tekniği kullanılacak. Katılımcılar, günlük hayat çıkmazlarına dair duygularını, bedenleriyle oluşturdukları heykellerle birer imgeye dönüştürecek ve bu yolla iletişim kuracaklar. Forum Tiyatrosu tekniğine dayalı ikinci oturumdaysa, çatışmalara yol açan kişisel tecrübeler katılımcılarla hazırlanan bir skeçle hikâyeleştirilecek.

    Atölyeye başvuru için katılım amacını detaylandıran ve 250 kelimeyi aşmayan bir metin, 3 Kasım Cuma saat 18.00’e kadarr arteutil @ saltonline. org adresine (konu: Ezilenlerin Tiyatrosu atölye başvurusu) iletilmelidir. Seçilen 20 katılımcı, 5 Kasım Pazartesi günü e-postayla bilgilendirilerek atölyeye davet edilecektir.

    Augusto Boal tarafından kuramsallaştırılan Ezilenlerin Tiyatrosu’nun tekniklerinden biri olan Yasama Tiyatrosu, bir “yararlı sanat vakası” olarak Asociación de Arte Útil platformunun arşivinde yer almaktadır. Arşivdeki bu ve diğer projelerin ayrıntılı sunumları, SALT Galata’nın üçüncü katındaki Yararlı Sanat Arşivi mekânında incelenebilir.

    Program dili Türkçe’dir. Katılım ücretsizdir.

    Aylin Vartanyan Dilaver İsviçre’de bulunan European Graduate School’da Dışavurumcu Sanat ve Sosyal Dönüşüm alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Çatışma dönüştürme üzerine atölyeler yapan Dilaver, aynı zamanda, Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin üyesidir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.