DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Xylem sürdürülebilir dünya için suyu çevreye yeniden kazandırıyor

    Xylem sürdürülebilir dünya için suyu çevreye yeniden kazandırıyor

    Dünya genelinde her yıl 22 Mart’ta anılan Dünya Su Günü, suyun önemini vurgulayarak temiz ve güvenli suya erişimi olmayan 2,2 milyar insan için farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerinin giderek derinleştiği dünyada suyu korumak sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşıyor. Bu noktada su ile ilgili en zorlu sorunlara karşı yenilikçi çözümler geliştiren küresel su teknolojisi şirketi Xylem; inovatif ürün ve hizmetleriyle suyu transfer ediyor, arıtıyor, analiz ediyor ve çevreye yeniden kazandırıyor. 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında 2023 yılı için belirlenmiş olan “Ortaklıklar ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” teması doğrultusunda açıklama yapan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, suyu görünür kılmanın ve korumanın önemine dikkat çekti.

    Küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerinin giderek arttığı dünyada gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak için suyun korunması kritik önem taşıyor. Yapılan incelemeler 2050 yılına kadar her dört kişiden en az birinin, kronik veya tekrarlayan tatlı su kıtlığından etkilenen bir ülkede yaşayacağını ortaya koyuyor. Tam da bu gerçekten hareketle su ile ilgili en zorlu sorunlara karşı yenilikçi çözümler geliştiren küresel su teknolojisi şirketi Xylem; inovatif ürün ve hizmetleriyle suyu transfer ediyor, arıtıyor, analiz ediyor ve çevreye yeniden kazandırıyor. 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında 2023 yılı için belirlenmiş olan “Ortaklıklar ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” teması doğrultusunda açıklama yapan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, suyu hep birlikte korumanın önemini anlattı.

    Dünyada kişi başına günde 77 litre su kaybı oluşuyor

    Dünya genelinde yılda toplam 126 milyar metreküp su kaçağı olduğunu belirten Altuğ Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti; “Dünyada kişi başına günde 77 litre su kaybı oluşuyor. Yalnızca Avrupa’da su kayıp ve kaçağı yüzde 25 oranlarında. Su kaybının dünya ekonomisine yansıması ise yıllık 39 milyar dolar değerinde. Tüm kaçak suların atmosferde meydana getirdiği karbondioksit salımını bertaraf etmek için Brezilya’nın toplam dörtte biri kadar yeni ormanlara ihtiyacımız var. Xylem olarak, sağlıklı bir toplumun hem temiz suya hem de güvenli sanitasyona erişime ve suyun bilinçli ve sorumlu yönetimine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Sloganımız olan “Let’s solve water.” misyonumuz ışığında su sorununu ancak çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve tüm dünya ile hep birlikte bir ekosistem içinde çözebileceğimize inanıyoruz.”

    2050 yılından önce net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdü

    Xylem’in suyu daha erişilebilir, uygun fiyatlı ve su sistemlerini daha esnek hale getiren teknolojileri ve çözümleri de dahil olmak üzere tüm alanlarda sürdürülebilirliği desteklediğini ve faaliyetlerine entegre ettiğini belirten Altuğ Bilgiç, 2050 yılından önce değer zincirinde net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Bilgiç, “Sürdürülebilirliği yaptığımız işin esası olarak görüyor, bu anlamda suyun yaşam ve daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Su yönetimini dönüştürmek, güçlü su, enerji ve maliyet tasarrufu sağlamak için veri analizinin gücünden yararlanıyoruz. Temiz suya erişimi optimize etmenin, suyun daha verimli bir şekilde kullanılmasının, korunmasının ve yeniden kullanılmasının yollarını buluyoruz. Verimli sistemlerimizi, uygulamadaki uzmanlığımızı ve en gelişmiş teknolojileri sürdürülebilir çözümler oluşturmak için kullanıyoruz. Kendimize sürdürülebilir gelecek için somut amaçlar da belirliyoruz. Bu kapsamda 2025 yılına kadar 16,5 milyar metreküpten fazla su tasarrufu yapmayı hedefliyoruz. 2025 hedeflerimiz arasında yılda 55 milyonu aşkın kişinin evsel su kullanım ihtiyacına eş değer olan 3,5 milyar metreküpün üzerinde gelir getirmeyen suyu azaltmak ve yılda 197 milyondan fazla kişinin evsel su kullanım ihtiyacına eş değer olan 13 milyar metreküp suyu yeniden kullanım için arıtmak bulunuyor. Ayrıca tesislerimizde yüzde 100 yenilenebilir enerji ve yüzde 100 proses suyu geri dönüşümü kullanma hedefimizle değer zincirimizde de 2050 yılından önce net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

    Global çapta projelerle kamu bilincini artırıyor

    Su sorununu çözmede kamu bilincini ve katılımını da artırmak gerektiğini belirten Altuğ Bilgiç, “Bu kapsamda biz de dünya genelinde önemli projeler ve iş birlikleri hayata geçiriyoruz. Gençlik programımız Xylem Ignite, yenilikçi öğrencilere yeteneklerini ve tutkularını su sorununu çözmek için kullanmaları konusunda ilham veriyor. Kurumsal sosyal sorumluluk doğrultusunda Xylem çalışanları, su sorunu yaşayan toplulukların karşılaştığı zorluklara ışık tutuyor. Manchester City de dahil olmak üzere pek çok kulübü bünyesinde barındıran City Football ile başlattığımız ortaklık, dünya genelinde milyonlarca insan arasında kamuoyu bilincini ve katılımını artırmaya yardımcı oluyor. Xylem olarak 2022 yılında Newsweek ve Statista ortaklığı ile oluşturulan, Amerika Birleşik Devletleri’nin çevre ve sosyal sorumluluk alanında en sorumlu 499 şirketi listesi içesinde 17. sırada yer aldık. Bu yönde daha güvenli bir dünya ve daha sağlıklı bir çevre yaratmaya kendimizi adamaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.