DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Wipelot öğrencilere yapay zeka ve gerçek zamanlı izleme teknolojilerini anlattı

    Wipelot öğrencilere yapay zeka ve gerçek zamanlı izleme teknolojilerini anlattı
    10.04.2021
    A+
    A-

    Türkiye’nin endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü teknoloji şirketi Wipelot, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen “Dijital Z” etkinliğine Gümüş Sponsor olarak katıldı. Pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Wipelot Yönetici Ortağı Onur Yılmaz, “Endüstriyel IoT ve Lokasyon Takip Teknolojileri” başlıklı sunumuyla, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), yapay zekâ (AI) ve gerçek zamanlı izleme teknolojilerinin geleceği konusunda güncel gelişmeleri aktardı. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak yeni mesleklerin oluşacağını ve gençlerin hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, öğrencilere kariyer planlamaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

    Dünyanın önde gelen firmalarına gerçek zamanlı izleme teknolojileri ile çözüm sunan Wipelot, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme kulübü tarafından pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen “Dijital Z” etkinliğine Gümüş Sponsor oldu. Etkinlik kapsamında “Endüstriyel IoT ve Lokasyon Takip Teknolojileri” başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alan Wipelot Yönetici Ortağı Onur Yılmaz, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT- Industrial Internet of Things), yapay zekâ (AI-Artificial Intelligence) ve gerçek zamanlı izleme teknolojilerinin geleceği konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

    Sektöründe öncü kurumların tercihi Wipelot

    Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) aracılığıyla yüksek verimlilik, enerji tasarrufu, hız, güvenlik, zamanında bakım ve analiz gibi pek çok kazanım elde edileceğini vurgulayan Onur Yılmaz, “Biz de Wipelot olarak IIoT, RTLS (Real Time Location System-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi), RFID (Radio Frequency Identification-Radyo Frekansı ile Kimliklendirme) ve UWB (Ultra Wide Band- Ultra Geniş Bant) teknolojileri alanlarında çözümler sunan bir teknoloji şirketiyiz. Dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’de sektöründe öncü kurumlar tarafından tercih ediliyoruz. Maden, inşaat, sanayi, havacılık sektörleri başta olmak üzere çimento, denizcilik, enerji, gıda, metal, otomotiv, sağlık ve tekstil gibi çok sayıda sektörde faaliyet gösteriyoruz’’ şeklinde konuştu.

    Görünmeyeni görünür hale getiriyor

    Endüstriyel firmaların en çok önem verdiği konunun verimlilik olduğunu dile getiren Yılmaz, “Sahadan alınan gerçek zamanlı verilerden yola çıkarak analizler gerçekleştiren Wipelot; personel, araç, iş makinası, ekipman ve ürünleri, riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi değerlerini anlık olarak takip ederek verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor, kaza anlarında ilgili birimlere uyarı sinyali gönderiyor. Personellerin ve motorlu/motorsuz ekipmanların konumlarını anlık olarak takip ederek hangi saatte nerede bulunduğunu, hangi alanda ne kadar vakit geçirdiğini Wipelot yazılımında ısı haritası olarak anlık ve geçmişe dönük olarak çıkarıyor. Özetle; işletmelerde görünmeyen konuları görünür hale getiren Wipelot, bu sayede enerji tasarrufu, kalite, hız, verimlilik ve ciro artışına katkı sağlıyor’’ dedi.

    Teknolojik gelişmeler yeni iş alanlarını doğuracak

    Teknolojiyle iç içe yaşayan Z kuşağına yönelik tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Dünya hızla değişiyor. Buna paralel olarak yaşayış biçimimiz de değişiyor. Teknolojinin oldukça hızlı ilerlemesi yeni iş alanlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Özellikle robotik teknolojilerin ve otomasyonun yaygınlaşmasıyla üretimin niteliği ve verimliliği artarken maliyetler azalıyor. Buna bağlı olarak da yeni iş alanları ve meslekler doğuyor. Önümüzdeki yıllarda da daha çok inovasyon, kritik düşünme ve yaratıcılığın ön planda olacağı meslekler karşımıza çıkacak. Geleceğin karar vericileri olarak bu noktada siz öğrencilere büyük görevler düşüyor. Teknolojiyi üreten ve kullanan kişiler olarak eğitiminize önem vermeniz ve kendinizi bu yönde geliştirmeniz gerekiyor. Wipelot olarak biz de sağladığımız staj olanaklarımızla öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekliyoruz. Stajını başarıyla tamamlayan öğrencilere ilerleyen dönemlerde iş imkânları sunarak istihdama katkıda bulunuyoruz. Aynı zamanda üniversite etkinliklerinde öğrencilerle bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz. Öğrencilerin bulunduğu platformlarda daha fazla yer alarak hem eğitime hem de insan kaynağımıza katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.