Wilmotte’un ‘Koleksiyon’ dokunuşu Paris’te tanıtıldı
Koleksiyon, şu anda dünyada 20 den fazla ülkede sürmekte olan 100 projeyi yürüten; şehir planlamadan mimariye kadar çok farklı dallarda projeleri olan ve Fransa tarihinde sadece 3 mimara verilmiş olan Academician rütbesi ile ödüllendirilen Jean Michel Wilmotte ile çalışmaya başladı.
Jean Michel Wilmotte’un Koleksiyon için hazırladığı; geleceğin çalışma alanlarına yönelik iç mekan ve mobilya tasarımları, Paris Station F. binasında düzenlenen özel bir davette tasarım ve iş dünyasına duyuruldu. Koleksiyon Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye ressam Pablo Picasso’nun torunu Olivier Picasso’dan Avrupa Parlamentosu üyesi Geoffroy Didier’e kadar pek çok önemli isim katıldı.
Wilmotte ile yaklaşık iki yıllık bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Koray Malhan “Bu uluslararası iş birliği sayesinde Türkiye’yi öncü ve farklılıklar öneren bir çizgi ile yurtdışında temsil etme fırsatı bulduğumuz için çok heyecanlıyız” dedi.
Ünlü tasarımcı Jean Michel Wilmotte, Türkiye’de yaratıcılık odaklı yaşam alanları üzerine düşünen ve üretim yapan Koleksiyon için modüler ofis masalarından, aydınlatmaya, mekan içinde mekan yaratan bölücü panel sistemlerinden dinlenme ünitelerine kadar pek çok ürünü barındıran Anatole serisini tasarladı.
Le Monde’e taşınan iş birliği
1944 yılından beri yayın hayatına devam eden ve dünyanın en yüksek seslerinden biri olan Fransız Le Monde Gazetesi de iş birliğini sayfalarına taşıdı. Le Monde haberi, “T,asarımcı Wilmotte Anatole’de ofis hayatını yorumladı” başlığıyla yarım sayfa olarak ele aldı. Fransa’nın en büyük gazetesi Le Monde’de Türk markası Koleksiyon için tasarlanan bu projede koltukları, ofisleri, paravanları yeniden kurgulayan Fransız tasarımcı Wilmotte’un ünlü ressam ‘Piet Mondrian’ motiflerinden ilham aldığından da bahsedildi.