DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vestel, büyük mücadeleyi 100. yıl filmiyle andı

    Vestel, büyük mücadeleyi 100. yıl filmiyle andı
    18.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin kurtuluşunu başlatan o yolculuk film oldu. Vestel, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılının kutlanacağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir reklam filmi hazırladı. Atatürk’ün Samsun’dan başlayan milli mücadele yolculuğunun anlatıldığı filmin yönetmen koltuğuna, Sundance Film Festivali’nden ödül alan Tolga Karaçelik oturdu.

    Vestel, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılının kutlanacağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir reklam filmi hazırladı. Etkileyici sahnelerin yer aldığı film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Ülkenin işgalden kurtulması için 16 Mayıs 1919’da Bandırma vapuruyla İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basar. Milli mücadeleyi başlatan bu yolculukta, gerekli teftiş ve incelemeler için Havza’ya gidilmesi gerekir. Bu yolculuk, ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle hiç de kolay olmasa da hiçbir şey Atatürk ve kurmaylarını Havza yolundan geri döndüremez. Gençlik Marşı da ilk kez o gün Atatürk’ün ağzından duyulur.

    2 farklı set, 20 günlük hazırlık ve 100 kişilik ekip

    Milli mücadelenin fitilini ateşleyen bu gerçek hikayenin işlendiği film, Concept reklam ajansı imzası taşıyor. Yönetmen koltuğunda Sundance Film Festivali’nden ‘Büyük Jüri Ödülü’ ile dönen Tolga Karaçelik’in oturduğu film için 20 günlük hazırlık sürecinin ardından 2 farklı set kurulurken, 100 kişilik bir ekip emek harcadı.

    Reklam filmini izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=X0VXseYFWrM

    * 3 yıl süren savaşlar sonunda ülkenin yabancı güçlerden arındırılmasının ardından Atatürk’ün Samsun’a varış tarihi olan 19 Mayıs günü, Ata’nın isteği üzerine ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaya başlandı. 20 Haziran 1938’de ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ adı ile milli bayramlarımız arasına katılan 19 Mayıs, 7 Mart 1981’de de ‘Atatürk’ü anma’ eklenerek ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ oldu.

    REKLAMIN KÜNYESİ

    Reklamveren: Vestel

    Reklamveren Yetkilileri: Tunç Berkman, Feza Turunçoğlu, Cemre Aytunç Dinler, Esra Nadar, Mert Altuntaş, Özgecan Akbulut

    Reklam Ajansı: Concept

    Yönetici Kreatif Direktör: Kerem Özkut

    Kreatif Direktör: Deniz Ergin

    Yaratıcı Grup Başkanı: Kerem Şeşen

    Yaratıcı Ekip: Fırat Palaz, Emre Günaydın, Bülent Ekel, Berke Gülçiçek, Kübra Çakır

    Dijital İletişim Direktörü: Emrah Dalgıç

    Müşteri İlişkileri Direktörü: Barış Alemdar

    Müşteri Direktörü: Berna Aşkın

    Müşteri İlişkileri: Serap Balaban, Beril Gırbalar

    Stratejik Planlama: Tuğay Güven, İpek Kardeşler

    Ajans Prodüktörü: Mert Turan, Hilal Kınalıada

    Medya Ajansı: SEM, MediaCom

    Yönetmen: Tolga Karaçelik

    Prodüksiyon: Anima İstanbul

    Müzik Eseri: Dağ Başını Duman Almış (Gençlik Marşı) (Ali Ulvi Elöve) Müzikotek

    Mecra: TV, Dijital

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.