DOLAR 34,6523
EURO 36,3331
ALTIN 2939,368
BIST 9636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÜV Austria Group, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne onay verdi

    TÜV Austria Group, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne onay verdi
    24.06.2021
    A+
    A-

    TÜV Austria Turk ve TÜV Austria Sıla Kalite iş birliğiyle, Çanakkale Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa çalışmaları devam eden, 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü’ne onay verdi. 318 metre kule yüksekliği, 4 bin 608 metre toplam uzunluğu ile Türk inşaat sektörü ve mühendisliğinin geldiği noktayı gösteren köprünün 18 Mart 2022’de açılması bekleniyor.

    Ulusal ve uluslararası yetkilerini kullanarak, Türkiye’de gözetim, denetim, eğitim ve sertifikalandırma alanında faaliyet gösteren TÜV Austria Group, 70 kişiyi aşkın mühendis ve teknik ekibiyle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kule montaj işlerinin üçüncü taraf bağımsız gözetim işlemlerini gerçekleştirdi. Şirket, iş birliğiyle bağımsız gözetim işlemleri sırasında kule kaynaklarının tahribatsız testlerine eşlik etti ve şartname gereği yapılan NDT uygulamalarının yüzde 10’unu doğruladı.

    70 kişilik mühendis ve teknik ekiple çalışmaları yürütüyor

    Test ve sertifikalarıyla bugüne kadar TürkAkım ve Kıbrıs Barış Suyu gibi onlarca önemli projeye onay verdiklerini belirten TÜV Austria Turk Ülke Müdürü Yankı Ünal, “1915 Çanakkale Köprüsü, konumu ve anlamı açısından son derece önemli bir iş oldu. Ekibimiz ve TÜV Austria Sıla Kalite iş birliğiyle köprünün tüm teknik kaynaklarını test ederek kullanıma uygunluğunu onayladık. 19 Ağustos 2019’da başlayan test ve onay çalışmalarımız 70 kişilik mühendis ve teknik ekibimizle devam ediyor. Son teknoloji ürünlerimiz ve sistemlerimizle köprünün kule montaj ve NDT uygulamaları gibi birçok testini gerçekleştirdik. Onaylarımız sonrası köprü uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde insanlara hizmet edecek” şeklinde konuştu.

    Ünal, “TÜRKAK’ın yanı sıra uluslararası firmalardan aldığımız 17020, 17065, 17024, 17021 yetkinlik sertifikalarımız doğrultusunda verdiğimiz onaylarla birlikte sektörlerin ve toplumların güven içinde ilerleyip gelişmesine katkı sağlıyoruz. Üretimden sanayiye kadar kalite ve güvenliğin belirli bir standart üzerinde tutulmasına yardımcı oluyoruz. Bu amaç doğrultusunda da insan kaynağı, teknoloji ve sistemlerimize yatırım yapıyor, ülkemizi ve projeleri güvenli bir geleceğe taşıyoruz” dedi.

    İnşaat çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale Boğazı geçişini 6 dakikaya indiren proje kapsamında ayrıca 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli boyutlarda menfez, 12 kavşak (devlet yolu üzerindeki kavşaklar dahil), 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.