DOLAR 34,1134
EURO 38,1165
ALTIN 2873,059
BIST 9900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin Mobilya Odaklı İlk Tasarım Fuarı Furnishings & Design Istanbul (FDI) başladı

    Türkiye’nin Mobilya Odaklı İlk Tasarım Fuarı  Furnishings & Design Istanbul (FDI) başladı
    20.09.2024
    A+
    A-

    Mobilya Dernekleri Federasyonu’nun (MOSFED) ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in de desteklediği, Furnishings & Design Istanbul (FDI) İstanbul Fuar Merkezi’nde (IFM) kapılarını açtı.

    Özgün tasarımlarla üretim yapan güçlü Türk markaları yaratma hedefiyle oluşturulan FDI, Türk mobilya sektörünün estetik ve yenilikçi tasarımlarını sergiliyor. Hızlı büyüyen mobilya sektörü başta olmak üzere iç mekana ait ekosistemin tamamını içine alan ve odağında katma değerli ürünler bulunan Furnishings & Design Istanbul fuarı, Türk mobilyasının dünyada marka haline gelmesine katkıda bulunacak. 19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde, özgün ve nitelikli tasarımlarla ürünler ortaya koyan her ölçekten markaya ev sahipliği yapacak olan FDI özellikle tasarımcılarla vizyoner üreticilerin buluşmasına olanak tanıyacak.

    Türk Mobilyasının Marka Değerini Yükselteceğiz”

    Furnishings & Design Istanbul Fuarı ve markalaşmanın önemi hakkında açıklamada bulunan MOSDER Başkanı Davut Karaçak; “Mobilya sektörü olarak gerçekleştirdiğimiz atılımlarla, hem ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyoruz, hem de dünya çapında hak ettiğimiz yere gelme konusunda hızla yol alıyoruz. 45 bine yakın üreticimiz, 12 milyar dolarlık üretim ve 5 milyar doları aşan ihracatımızla dünyanın yedinci büyük mobilya ihracatçısıyız. Türkiye’de mobilya üretiminde kullandığımız teknolojiler, dünya ile rekabet edebilmektedir fakat yeterli değil. Sektörde ürün tasarımına daha fazla önem verilmelidir. Bunun için mobilya tasarımcılarının yetiştirilmesine gereken ilginin gösterilmesi gerekiyor. İlaveten marka bilincinin oluşturulması da dünyada ‘Türk Mobilyası’ algısının oluşması için büyük önem arz etmektedir. Furnishings & Design Istanbul Fuarı’nın bu amaç ve bakış açısıyla bize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Fuarda sadece özgün, yenilikçi tasarımlar yer alacak ve FDI Tasarım Komitesi tarafından belirlenen kriterleri taşımayan ürünlerin sergilemesi yapılmayacak. Bu fuarda Türk mobilya sektörünün tasarım gücü ve potansiyeli gözler önüne serilecek” dedi.

    Tasarım ve Üretim Gücümüzle İhracatımızı Artıracağız”

    200 ülkeye ihracat ile 20 yılda 20 kat büyüyen mobilya sektörünün büyümesinde ihracatın önemine değinen Karaçak; Türkiye’de mobilya üretiminde kullanılan teknolojimiz her geçen gün gelişmekte ve dünya ile rekabet edebilmekteyiz. İhracatta da önemli başarılara imza atıyoruz ancak çok daha iyisini yapabiliriz. İhracatımızı artırmanın yolu katma değerli üretimden geçiyor. Ve tabi katma değerli üretim de gücünü özgün tasarımdan alıyor. Dolayısıyla nitelikli tasarımı, inovasyonu ve markalaşmayı odağımıza almalıyız. Bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar 183 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Katma değerli üretim ile bu rakamı çok daha yükseltebiliriz. Orta vadede ilk beşe girme ve 2028’de 10 milyar dolar ihracata ulaşma hedefimiz var. FDI Fuarı gibi etkili organizasyonların bu hedefimize ulaşmada önemli katkısı olacağına inanıyoruz. Sektör oyuncuları olarak birlik ve beraberlik içinde birbirimize güç vererek hedefimize ulaşacağız” dedi.

    Yenilikçi Alanlar

    Furnishings & Design Istanbul’da (FDI) özgün tasarım sergileme alanlarının yanı sıra “FDI Stage”, “FDI D2B”, “FDI Design Houses” ve “FDI New Horizon Exhibition” gibi alanlar yer alıyor. Yenilikçi ve öncü tasarım fikirleri, sektörün dönüşümünü yansıtan güncel içgörüler ve ilham verici yaklaşımlar FDI Stage’de ele alınırken, FDI D2B’de de tasarımcı ile markalar, iş birliği noktasında ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Fuarın özel kürasyonla farklı temalar çevresinde oluşturulacak FDI Design Houses alanında katılımcı firma ve markaların portfolyolarından seçilen özel ürünler bir araya getirilecek. Organizasyon kapsamında FDI New Horizon Exhibition sergi alanında farklı tasarım sergilemeleri yapılacak.

    Ayrıca, Onaranlar Kulübü, FDI’a özel geri dönüşüm materyallerinden ev dekorasyon ürünleri de tasarlayacak ve bu ürünleri Design House kreasyonuna dahil edilerek ziyaretçilere sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseme ve destekleme fırsatı sunacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.