İstanbul °C
Türkiye’de her gün 400’e yakın ev ve iş yeri soyuluyor
Her yıl artarak devam eden hırsızlık vakaları, özellikle şehir hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Alarm sektörünün öncü markalarından Prosegur Alarm, ev ve iş yeri sahiplerini hırsızlık riskine karşı uyarıyor. Hırsızlık ihbarlarının önceki yıllara kıyasla arttığını belirten Prosegur Alarm’ın Türkiye Direktörü Metin Kastro, güvenlik hizmeti tercih etmenin yanında hırsızlık tehlikesine karşı alınacak tedbirlerin de önemli olduğuna dikkat çekiyor
Kişilerin günlük hayatlarını etkileyen güvenlik zafiyetleri arasında hırsızlık en sık yaşanan vakalardan biri. Saatte 11 ev ve 6 iş yerinin hırsızlığa uğradığını, gün sonunda ise 400’e yakın hırsızlık vakasının gerçekleştiğini belirten Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, birey ve kurumların yaşanabilecek hırsızlık riskine karşı daha donanımlı bir güvenlik hizmetine ihtiyaçları olduğunun altını çiziyor.
Türkiye’de her yıl ortalama 74 bin hırsızlık meydana geliyor
Can sıkıcı ve günlük hayatı zorlayıcı hırsızlık vakaları hane ve iş yerlerinde çoğunlukla tedbirsizlik ya da gereken önlemleri almama sonucu yaşanıyor. Türkiye’de yılda ortalama 74 bin kadar hırsızlık vakası yaşanırken, hırsızlık mağdurlarının yüzde 80’nin ise tüm masrafları göze alıp evini değiştirmeyi tercih ederek ekstra zarara uğradığına değinen Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, “Hırsızlık esnasında evinde ya da iş yerlerinde bulunan kişiler için hırsız ile karşılaşmak büyük bir psikolojik yıkıma sebebiyet verebiliyor. Hırsızların çoğu karşılaşma anında kaçmayı tercih ederken bazı durumlarda hane veya iş yeri sahibiyle mücadele ederek çalma eylemini sonuna kadar sürdürmeyi de tercih edebiliyorlar. Bu gibi tatsız, can ve mal kaybı yaratabilecek durumların yaşanmaması adına tam kapsamlı alarm ve güvenlik hizmetine sahip olunmalıdır” şeklinde ifade ediyor.
“Kapınızı kilitlemeyi unutmayın!”
Yaşam şartlarında radikal değişikliklere yol açabilecek hırsızlık vakaları gerçekleştiğinde pek çok kişi için ilk yapılacak hamle hırsızın peşine düşmek veya güvenlik kollarıyla iletişime geçmek. Hırsızlık ile ilgili güvenlik önlemlerinin sadece olay gerçekleştikten sonraki süreçlere yönelik olduğunu belirten Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, “Hırsızlık vakaları pek çok kişi için önemsiz bir olay gibi görünse de can ve mal kaybına doğrudan etkisi olan bu tatsız vaka için gerekli önlemler öncesinde alınmalıdır. Örneğin, kapınızın kilitlerini kontrol edip, sorunsuz kilitlendiğine emin olmalısınız. Çocuklu hanelerde balkon kapısı ve camlara ekstra kilitler monte edilmesi en etkili tedbirlerinden biridir. Ama en önemlisi sizi ve emniyet güçlerini uyaracak ve anında duruma müdahale edilmesini sağlayacak bir alarm sisteminizin olmasıdır. Türkiye’de kapıların kolayca açılabilmesine bağlı oluşan hırsızlıkların oranı yüzde 30 iken, unutkanlık kaynaklı vakaların oranı ise yüzde 29. Bu oranlar düşünülürse bir alarm sistemi kullanmanız sahip olduklarınızı güvende tutmanızı sağlayacaktır” dedi.
YORUMLAR