DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de bulut hizmetleri yerel veri merkezlerinden alınıyor

    Türkiye’de bulut hizmetleri yerel veri merkezlerinden alınıyor
    28.11.2017
    A+
    A-

    Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de bulut hizmeti almak isteyenlerin kriterlerinin başında hizmet alınan şirketin güvenilirliği gelirken, en fazla tercih edilen şirket tipi ise veri merkezi oldu

    Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore’nin desteğiyle M2S araştırma şirketi tarafından farklı sektörleri temsilen 100 ve üzeri çalışanı olan toplam 250 kurum ile anket yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre, her dört kurumdan biri buluta yatırım yapmayı planlıyor.

    Yatırım yapılacak konuların başında ise veri yedekleme ve felaket yönetimi ilk iki sırada yer alıyor. Yatırım kararında ise göz önünde bulundurulan kriterlerin başında, yüzde 71 ile “hizmet verenin güvenilirliği” geliyor. Bulut servislerini satın almak için tercih edilen şirket tipleri arasında ilk sırada veri merkezleri yer alıyor.

    Bulut bilişim kullanımının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla arttığına değinen Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Şirketlerin ihtiyaçlarına göre tercih edecekleri bulut hizmetleri değişmekle birlikte, bulut bilişimin temel faydaları adaptasyonu kolaylaştırıyor. Araştırma sonuçları gösteriyor ki işletmelerin yüzde 57’si bulut servisleri kullanımının maliyetleri düşüreceğini öngörüyor. Bu da önümüzdeki yıllarda bulut hizmetlerinin kullanım oranının hızla artmaya devam edeceği anlamı taşıyor” dedi. Abalı’nın verdiği bilgilere göre, işletmeler bulut servislerini şu üç nedenle tercih ediyor:

    • Verilerin güvenli ortamda saklanması
    • Operasyonel kolaylık
    • İş sürekliliği
    • Verilerin güvenliği
    • Öngörülemeyen gizli maliyetler
    • Performans sorunları

    İşletmelerin henüz yüzde 36’sı bulut kullanıyor

    Şu anda bulut bilişim kullandığını açıklayan işletmelerin oranı ise yüzde 36’da kalıyor. En fazla alınan bulut hizmetlerinin başında yüzde 68 ile e-posta hizmetleri geliyor. Katılımcıların yüzde 41’i sunucu barındırma ve sanallaştırma hizmetini bulut üzerinden aldığını belirtirken veri yedekleme hizmetini bulut üzerinden kullananların oranı ise yüzde 39.

    İşletmelerin bulut hizmetlerini kullanmaktan çekinmesinin sebepleri ise şu şekilde sıralanıyor:

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.