DOLAR 33,9862
EURO 37,8756
ALTIN 2822,388
BIST 9577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye ve Avrupa’nın en büyük GES projesinde Robsys robotları devrede

    Türkiye ve Avrupa’nın en büyük GES projesinde Robsys robotları devrede

    Robsys Robotic Systems’in su kullanmadan çalışan çevre dostu solar panel temizlik robotları, Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde devreye alındı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı büyüklükteki güneş enerjisi santrali olan bu proje, Robsys teknolojisi sayesinde verimlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerine önemli katkılarda bulunacak.

    Enerji tasarrufu sağlamak, temizlik maliyetlerini düşürmek ve iş güvenliğini arttırmak amacıyla 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Robsys Robotic Systems, GES santrallerinde enerji verimliğini arttırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor.

    Robsys panel temizlik robotları Kalyon Karapınar’da enerji verimliliğini arttıracak

    Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde; enerji verimliliğini ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını bir adım ileri taşımak için Robsys’in su kullanmadan çalışan panel temizlik robotları devreye alındı. Bölgenin su hassasiyeti de dikkate alarak tozluluğa bağlı enerji kayıplarını sıfıra indirmek için tercih edilen Robsys solar panel temizlik robotları, enerji verimliliğini arttırırken, su kaynaklarının korunmasına da katkı sağlayacak.

    “Daha yeşil bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz” 

    Proje ve ürünleriyle, GES santrallerinde daha yüksek verimlilik ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını hedeflediklerinin altını çizen Robsys Robotic Systems Genel Müdürü Turgut Çağatay, “Türkiye’nin tek çöl niteliği taşıyan arazisinde kurulu olan, yaklaşık 20 milyon metrekarelik alana sahip Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, 2.600 futbol sahası büyüklüğünde. Santral tamamlandığında yıllık 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılaması ve yılda 1.5 milyon ton karbon emisyonunun önüne geçilmesi planlanıyor.

    3.5 milyon güneş paneline sahip olacak santralin toplam kurulu gücü 1.350 MW olacak. Bu proje, yenilenebilir enerjide güneş enerjisinin payını yüzde 20 oranında arttırarak ülkemiz için önemli bir katkı sağlıyor. Bu kıymetli projede yer almak ve daha temiz, sürdürülebilir bir gelecek için katkı sağlamak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.