Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Engelsiz Meslekler Projesi’ni hayata geçirdi
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, omurilik felçlisi bireylerin meslek edinmesi ve iş hayatına dahil olması için Engelsiz Meslekler Projesi’ni hayata geçirdi. Projenin ilk mesleki eğitimi ise fenomen Eylül Öztürk ile gerçekleştirildi. Eylül Öztürk’ün profesyonel ekibi tarafından omurilik felçlisi bireylere 4 gün boyunca kalıcı oje, protez tırnak ve manikür olmak üzere eğitimler verildi.
Omurilik felçlisi bireyler başta olmak üzere, tüm engelli grupların meslek sahibi olmaları ve istihdam edinmeleri için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Engelsiz Meslekler Projesi’ni hayata geçirdi. Farklı meslek alanlarında eğitimlerin yer alacağı Engelsiz Meslekler Projesi’nin ilk mesleki eğitimi fenomen Eylül Öztürk’le başladı. İlk kez 2019 yılında Ataşehir’de hayata geçirdiği Nail Spa Güzellik Salonu ile protez tırnak hizmeti veren ve bugün Türkiye’de 19 şubesi bulunan Eylül Öztürk, omurilik felçlisi bireylere protez tırnak eğitimi verilmesine destek oldu.
Profesyonel ekipler, engelli bireylere eğitim verdi
Eylül Öztürk’ün profesyonel ekibi tarafından verilen eğitimler, 20 – 24 Haziran’da TOFD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4 gün süren eğitimlerde katılımcılar kalıcı oje, protez tırnak, manikür ve pedikür gibi alanlarda uygulamalı eğitimler aldı.
“Hayata devam etmek zorundayız”
Katılımcılar, “Omurilik feçlisi olsak da hayatımıza devam etmek ve meslek sahibi olmak zorundayız. Bu yüzden burada aldığımız eğitim ile ilerde bir güzellik salonunda çalışabilir ya da kendi güzellik salonumu açabilirim. Bu imkanı bize sağlayan herkese teşekkür ederiz.“ ifadelerini kullandı.
“İstihdam edinmelerini sağlayacağız”
TOFD Genel Başkanı Semra Çetinkaya ise proje hakkında şunları söyledi: “Engelsiz Meslekler Projesi ile pek çok omurilik felçlisi bireye meslek edinmeleri sağlayacağız. Bir sonraki hedefimiz ise aldıkları eğitim kapsamında istihdam edinmelerini sağlamak. Hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da var olmak bizim için çok önemli. Burada onlara sadece meslek değil, hayata tutunmak için bir sebep daha veriyoruz. Projemizin ilk mesleki eğitiminde yanımızda olarak bize destek veren Eylül Öztürk’e de teşekkür ederiz.”
“Eşit imkan ve haklar sağlamalıyız”
Tekerlekli sandalyede hayatına devam eden her bireyin eşit imkan ve haklara kavuşması gerektiğini söyleyen Eylül Öztürk ise, “Bu projede yer almak gurur ve mutluluk verici. Bu insanların iş hayatına atılmaları için sadece kamunun değil özel sektörün de destek olması gerektiğine inanıyorum. Umuyorum ki bu proje sayısız omurilik felçlisinin önce meslek edinmesini sağlayacak sonra da istihdam fırsatı sunacak.” dedi.