Tohum Otizm Vakfı Kütahya’da Eğitim Atölyeleri düzenleyecek
Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde desteklenen, TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın geçtiği 11 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir ve Edirne) uygulanmakta olan “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 22 –26 Ekim tarihleri arasında Kütahya’da eğitimler verilecek.
TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağladığı 6 projeden biri olan“Eğitime Uzanan Yol” Projesi, TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergâhı üzerinde Tohum Otizm Vakfı tarafından 2017-2019 yılları arasında yürütülmektedir. Proje ile otizm konusunda öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programı geliştirilerek eğitim atölyeleri düzenlenmekte, bölge halkına, yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri verilmektedir. Proje kapsamında 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfının eğitim materyalleri ile donanımı da sağlanmıştır.
Tohum Otizm Vakfı Kütahya’da eğitim atölyeleri düzenleyecek.
Tohum Otizm Vakfı, “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 22 – 23 – 24 – 25 Ekim tarihlerinde Kütahya Yoncalı Uygulama Oteli’nde düzenlenecek öğretmen seminerleri ve Kütahya Vahid Paşa Yazma Eser Kütüphanesi’nde 26 Ekim tarihinde düzenlenecek aile ve farkındalık semineri ile Kütahyalılarla buluşarak otizm konusunda eğitimler verecektir.
Kütahyalılarla buluşacak olmaktan büyük heyecan duyduklarının altını çizen ve Proje ile özel eğitim uygulama merkezleri, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırmada öğrenim gören otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmalarını hedeflediklerini ve Mayıs ayı itibariyle 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfının MEB standartlarına uygun şekilde eğitim materyallerinin dağıtıldığını belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle öğretmenlerin otizm konusunda bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlanacak. Bu anlamda öncelikle TANAP Boru Hattı güzergâhında bulunan 11 ilden seçilen 33 formatör, 990 öğretmen ve 1.100 aileye, sonrasında ise bölge halkına yönelik geniş kapsamlı otizm farkındalık seminerleri düzenlenmektedir.
Ayrıca Proje kapsamında bu illerde yer alan 33 özel eğitim sınıfının, MEB standartlarına uygun şekilde özel eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacak. Proje otizm alanında çalışan uzmanlara yol gösterici olurken, otizmli çocuk ve aileleri nihai faydalanıcı olacak.” şeklinde konuştu.