thyssenkrupp, Kahire’de yeni metro istasyonlarını donattı
Dünyanın lider asansör firmalarından thyssenkrupp Asansör, Ortadoğu’nun önde gelen şehirlerinden Kahire’nin yeni metro istasyonlarına yürüyen merdivenleriyle çözüm sağlıyor
thyssenkrupp Asansör, dünyanın farklı kıtalarındaki projelerine hız kesmeden devam ediyor. 2004’ten bu yana Afrika’nın ilk metro sistemlerine üstün teknolojik performansıyla hizmet veren şirket, Ortadoğu’nun önde gelen kentlerinden Kahire’nin yeni metro istasyonlarına da yürüyen merdivenleriyle çözüm sağlıyor. Mısır’ın başkenti Kahire’de 5 servis binası ve 36 metro istasyonunda 116 asansör ve 316 yürüyen merdivene servis ve bakım hizmeti veren thyssenkrupp Asansör, 4 yeni metro istasyonuna 57 yürüyen merdiven teslim ederken bir yeni metro istasyonuna da ek 12 yürüyen merdiven daha kurmak üzere sipariş aldı.
Kahire’nin altyapı çalışmalarındaki genişlemeyle birlikte Haroun el Rashied İstasyonu, Alf Masken İstasyonu ve El Shams Club İstasyonu gibi yeni istasyonlar kuruluyor. thyssenkrupp Asansör, çözüm sağladığı bu üç istasyonda kurduğu 40 yürüyen merdiveniyle Kahire metrosu yolcularının hedeflerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Yeni inşa edilen Heliopolis Square İstasyonu’na 17 yürüyen merdiven kuran thyssenkrupp, yeni El Nozha İstasyonu’na da ek 12 yürüyen merdiven kurmak üzere anlaşma yaptı.
“Kahire, kentsel hareketliliğin önemli bir örneği”
Projeye dair değerlendirmelerini paylaşan thyssenkrupp Elevator CEO’su Peter Walker, “Kentsel hareketliliğe olan ihtiyacın bir örneği olan Kahire metrosu 1987’de açıldı. 2009/2010’da yaklaşık 805 milyon yolcu kullandı. 2020 yılına kadar bu sayının yılda yaklaşık 2,2 milyar artacağını öngörüyoruz. Kesintisiz şehir içi ulaşım talebiyle başa çıkmak için Kahire metrosu sürekli genişliyor. Özellikle yüksek nüfus artışına sahip Kahire gibi yerlerde, yalnızca taleplerle baş etmek değil, geleceğe dönük bir yaklaşım geliştirmek de kritik öneme sahip. thyssenkrupp Asansör’ün mobilite çözümleri, hızlı büyüyen kentsel merkezlerin ihtiyaç duyduğu gerekli güvenilirliği, teknik gelişmişliği, konforu ve verimi sunuyor. Bakım çalışmaları genellikle trenin hareket etmediği 01.00 ila 05.00 saatleri arasında gerçekleşiyor” dedi.
İstanbul, Cincinnati, Stockholm gibi şehirlerden sonra Kahire’de
Güçlü servis organizasyonuyla 150 ülkede yenilikçi, dijital ürünler ve hizmetler sunan thyssenkrupp Asansör’ün 24 bin 500 civarında servis teknisyeni, toplam çalışanların yaklaşık yarısını oluşturuyor. thyssenkrupp Asansör’ün mobilite çözümleri, farklı kıtalarda İstanbul, Cincinati, Stockholm ve Kahire gibi kentsel hareketliliğin yüksek olduğu mega şehirlerde varlığını sürdürüyor. thyssenkrupp yakın zamanda, 1.200’den fazla asansör ve yürüyen merdivenle Riyad, Doha ve İstanbul’daki metro istasyonlarına tedarik sağladı. İstanbul Havalimanı’nda 143 yolcu köprüsünün işletme ve bakımını gerçekleştiren thyssenkrupp, Doha Havalimanı’nda da asansörler, yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar dahil olmak üzere 390’dan fazla ünite teslim etti ve buradaki 90 adet yolcu biniş köprüsünün işletme ve bakımının sorumluluğunu üstlendi.