thyssenkrupp Elevator, bağımsız bir asansör şirketi olarak umut verici bir başlangıç yaptı
thyssenkrupp Elevator, 30 Eylül 2020’de sona eren 2019/2020 mali yıl sonuçlarını açıkladı. Şirket, önceki yıldaki seviyenin üzerinde kalarak 7,915 milyon Euro’luk satış gerçekleştirdi. Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen, Kuzey Amerika ve Çin’deki olumlu gelişmeler sayesinde önceki mali yıla kıyasla karlılık kısmen arttı.
Şirket, Advent International ve Cinven’in öncülük ettiği konsorsiyum tarafından başarıyla gerçekleştirilen satın alımının ardından, strateji ve finansal ortakları olan yeni sahipleriyle birlikte güçlü pazar konumunu ve teknolojik liderliğini daha geniş bir alana yaymak için geliştirdiği iddialı planlarını uygulamaya devam edecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan thyssenkrupp Elevator CEO’su Peter Walker, “Şirket, bağımsız ve öncü asansör şirketi olarak değer yaratma yolculuğuna iyi bir başlangıç yaptı. Zorluklara karşı direncimizi cazip pazarlarda güçlü performans göstererek kanıtladık. Kendini adamış ve motivasyonu yüksek 50 bin çalışanımız sayesinde pandeminin dünya üzerindeki etkilerine rağmen, stratejimiz üzerine ilerlemeye devam ettik. Şimdi ise işimizin temelinde bulunan eşsiz servis portföyümüzden güç alarak pazar konumumuzu daha da güçlendirmenin tam zamanı. Dijital platformumuz MAX’i genişleteceğimizin duyurusuyla birlikte, sektörü yönlendirme ve dijital olarak güçlendirilmiş ürünleri ve hizmetleri yeni normal yapmak üzere mükemmel bir konuma sahibiz.” diye konuştu.
thyssenkrupp Elevator, Madrid’de ilk Akıllı Veri teknolojik deposunun açılışıyla birlikte küresel yedek parça stratejisini de başlattı. İspanya’daki gelişmiş depo, asansör yedek parçası için bekleme süresini yüzde 20 ve servis teknikerleri tarafından yapılacak ziyaretleri de yüzde 10 oranında azaltıyor. Batı Yarıkürenin en yüksek test kulesinin inşaatının tamamlandığını duyuran şirket, The Battery Atlanta’daki yeni Kuzey Amerika merkezinin bir parçası olan test kulesini 2021 yılında tamamlanmayı planlıyor.
Türkiye’de metro ve şehir hastanelerine odaklandı
thyssenkrupp Elevator globalde başarılı büyümesi ile birlikte Türkiye’de de önemli projelere ve çalışmalara imza attı. 2020 yılında özellikle Türkiye’nin birçok metro ve şehir hastanesi projesine mobilite kazandırdı. Galataport projesinde 66 asansör ve 21 yürüyen merdivenin montajına devam eden şirket, projenin ikinci fazında 23 asansör ve 16 yürüyen merdiven için el sıkıştı. İstanbul Ataköy-İkitelli ve Kirazlı-Bakırköy İDO metro hatlarının asansör ve yürüyen merdiven ihalelerini alırken, bu iki metro hattına toplamda 71 asansör, 216 yürüyen merdiven ve 6 yürüyen bant ile mobilite çözümü sağlayacak.
Türkiye’de İnşaat sektöründe referans projelere teknoloji ve ürünleriyle hareketlilik kazandıran şirket, Kuzey Yakası projesinin ilk fazı için 36 asansör ve 6 yürüyen merdiven kurulumuna devam ederken bir yandan projenin ikinci fazı için anlaştı.
Kabataş-Mahmutbey Metro’sunun ilk etabı olan 18 kilometre uzunluğundaki 15 istasyonlu Mecidiyeköy-Mahmutbey hattında 225 yürüyen merdiven ve 108 asansörünün kurulumlarını tamamladı.
Pandemi döneminde İstanbul Okmeydanı Şehir Hastanesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi şehir hastaneleri projelerine asansör ve yürüyen merdiven kurulumlarını tamamladı.
Dijital, yeni teknoloji ve pandemi önceliği oldu
Şirket aynı zamanda pandemi sırasında daha rahat ve güvenli mobilite deneyimini destekleyen inovatif çözümlerini ön plana çıkardı. Yolcuların kendilerini güvende hissetmesi için şirket, hijyen teknolojileri, sosyal mesafe, kamusal alanlardaki asansör ve yürüyen merdivenlerden enfeksiyon kapılmasını engellemek için temassız teknolojiler olmak üzere üç alana odaklanarak çalışmalarını sürdürdü.