thyssenkrupp Asansör ileriye dönük teknolojileri piyasa sürüyor
Dünyanın çoğu şehrinde koronavirüs karantina kısıtlamaları gevşetilirken, her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan asansörlerin rahat, verimli ve güvenli bir taşıma aracı olarak kalmasını sağlamak önemli bir konu. thyssenkrupp Asansör, virüsün bulaşma riskini azaltmayı amaçlayarak temiz ve sağlıklı bir asansör ve yürüyen merdiven ortamı oluşturmak için birçok seçenek sunuyor.
Yolcuların içini rahatlatmak isteyen şirket, üç unsura odaklanıyor: halka açık alanlardaki asansör ve yürüyen merdivenlerde enfeksiyonu önlemek için hijyen teknolojileri, temassız teknolojiler ve sosyal mesafe. Bu üç ana odak sonucu doğan inovasyonlar, salgın sonrasında da uygulanabilir olmaya devam edecek.
thyssenkrupp Asansör CEO’su İsmail Polat: “Salgının asansör sektöründe farklı trendleri ivmelendirdiği ve farkındalığı artırdığı kesin. thyssenkrupp Asansör de bu güncel değişimler için gerekli donanıma sahip. Son yıllarda, uzaktan asansör çalıştırma, akıllı yolcu yönlendirme ve daha bunun gibi birçok teknoloji geliştirdik. Bugün de salgın sürecinde yolcuları korumak için uygun çözümlere ulaştık. Aynı zamanda bugünün şehir mobilitesini aşacak şekilde yarın için inovatif teknolojiler de sunuyoruz” diye konuştu.
İlk unsur olan “temiz teknolojilerde” thyssenkrupp Asansör yolcuların güvenle kullanımını sağlamak için yürüyen merdiven el bandı sterilizasyonu ve asansör kabinlerdeki havayı etkin bir biçimde temizlemek için özel filtreli hava arıtımı ve UV-bazlı çözümler kullanıyor.
Yürüyen merdiven el bantlarında kullanılan dahili ve harici dezenfeksiyon cihazları UV ışınları ile el bantlarını sürekli dezenfekte ediyor. İç ve dış alanlarda kullanıma uygun dahili el bandı dezenfeksiyon cihazı yürüyen merdivenin iç mekanizmasına yerleştirilerek, yolcuların tutunarak güvenle yolculuk etmesine imkan tanıyor. Kimyasal içermeyen ve 12 bin saat etkili kullanım ömrü bulunan sistem, halojensiz yapısıyla da insan sağlığına zarar vermiyor. Dışarıdan hiçbir şekilde görünmeyen ve müdahale edilemeyen dezenfeksiyon cihazı sürekli kullanımda bakteri ve virüslere karşı yüzde 99’a varan bir hijyen sağlıyor.
thyssenkrupp Asansör, “Temassız teknolojiler” anlamında; yolcuların asansör kabinini çağırmak için butona elle temas yerine, ayak parmaklarının ucuyla basacakları şekilde tasarlanmış özel bir ayak butonu ve akıllı telefonlardan QR kodu ile asansör çağırmalarına kadar birçok seçenek sunuyor.
Asansörlerdeki bu yeni özellik ile kullanıcılar bulundukları kattaki QR kod okuyuculu cihazlarına, QR kodunu okutarak gitmek istedikleri katı seçebilecekler. Bu özellik sayesinde asansörler, temas olmadan güvenli bir şekilde kullanılıyor. Uzmanlar temassız teknolojilerin birçok alanda yüksek bir adaptasyona ulaşacağını söylüyor.
thyssenkrupp Asansör’ün, salgın sonrası da hayatın önemli konuları arasına yer alacak olan sosyal mesafe olgusu anlamında çalışmaları bulunuyor. Bu noktada MULTI asansörleri gibi yolcuları sadece yukarı ve aşağı değil aynı zamanda sola ve sağa taşıyabilen yenilikçi çözümler de alternatif olarak kullanılacak. Tek kuyuda üzerinden birden fazla asansör kabinine imkan tanıyacak olan bu sistem, daha küçük kabinlere sahip daha fazla asansörün hizmet vermesini sağlayacak. Böylece asansörlerde daha az kişi kullanacak ve sosyal mesafe sağlanacak. Aynı zamanda yolcuların seyahat süreleri de kısaltılacak.