DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Teksüt, Güneydoğu Asya’nın buluşma noktasında

    Teksüt, Güneydoğu Asya’nın buluşma noktasında
    12.11.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, 21-24 Kasım 2018 tarihlerinde Endonezya’nın Jakarta şehrinde düzenlenen SIAL Interfood Indonesia Fuarı’na katılıyor. Fuar, gıda konusunda Güneydoğu Asya ülkelerinin buluşma noktası olarak değerlendiriliyor.

    Tayvan’a yaptığı ihracatla Uzak Doğu’ya süt ve süt ürünlerini gönderen Teksüt, Endonezya ve Güneydoğu Asya ülkelerindeki potansiyeli mercek altına almaya hazırlanıyor. Teksüt, bu çerçevede bölgenin en önemli gıda organizasyonlarından biri olan SIAL Interfood Indonesia Fuarı’na geniş standıyla katılıyor.

    Kalabalık nüfusa hitap ediyor

    Endonezya’nin başkenti Jakarta‘da düzenlenen fuara 27 ülkeden 1100 katılımcı firma ve yaklaşık 50 bin ziyaretçi bekleniyor. Global gıda sektörünün büyük ve önde gelen oyuncularının yer aldığı fuar, ürün çeşitliliğinin yanı sıra katılımcı ve ziyaretçi profili itibarıyla kalabalık nüfusa hitap ediyor. Endonezya, 250 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4’üncü ülkesi. Nüfusun yüzde 60’ı ise 30 yaşın altında. Ülke dünyanın en büyük 16’ncı ekonomisi.

    Güneydoğu Asya’nın kapısı

    SIAL Interfood Indonesia, aynı zamanda Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri açısından da buluşma ve giriş kapısı olarak değerlendiriliyor. Filipinler, Malezya, Tayland, Vietnam gibi ülkeleri tarif eden ASEAN ülkeleri, 600 milyonu aşan bir nüfusu temsil ediyor. Bölge; kültürel çeşitliliği bol, yeniliklere meraklı ve gelir düzeyi artan orta sınıfıyla Türk gıda sektörü açısından güçlü potansiyeller barındırıyor.

    Türk süt ürünlerinin kalitesini göstermek istiyoruz

    2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı satışla ihracat pazarına coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt, bu kez Güneydoğu Asya’yı özellikle de Endonezya’yı ihracat pazarları arasında görmeyi hedefliyor.

    Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Teksüt olarak bu fuara ilk kez katılıyoruz. Bölgede hem kültürel olarak bize benzeyen, bizim damak tadımıza uygun ürünlere ilgi gösterme potansiyeli yüksek toplumlar var, hem de farklı damak tatlarına açık, meraklı yaklaşımlar var. Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Teksüt olarak sahip olduğumuz geniş peynir alternatiflerimizle Endonezya ve bölge tüketicilerine, Türk süt ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini tattırmak arzusundayız” açıklamasını yaptı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.