Tekstil ihracatı kolaboratif robot teknolojisiyle ivme kazanacak
İnsanla iş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisi birçok sektörde olduğu gibi ince işçilik gerektiren tekstil sektöründe de gelişmeye başladı. Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, tekstildeki ihracat atılımının kolaboratif robot teknolojisiyle çok daha verimli şekilde gerçekleşeceğini vurguladı
AB ülkelerinin en büyük ikinci, dünyanın en büyük yedinci tedarikçisi olan Türk tekstil sektörü son yıllarda atılım gösteriyor. İş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisiyle ince işçilik gerektiren tekstil sektöründe dahi olumlu sonuçlara dikkat çeken Universal Robots, tekstildeki ihracat atağının kolaboratif robot teknolojisiyle artacağını vurguladı.
Robot teknolojisinde hızlı yatırım geri dönüşü
Tekstil sektöründe robot teknolojisi kullanımına dair açıklamalar yapan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) yaptığı açıklamaya göre tekstil sektöründeki 2019 ihracat hedefi 11 milyar doların üzerinde. Son yıllarda gerçekleşen tekstildeki ihracat artışı, iş birliğine dayalı kolaboratif robotlarla çok daha hızlı ve verimli gerçekleşebilir. Dünyanın bir numaralı kolaboratif robot markası Universal Robots olarak, insan dokunuşuna dayalı tekstil sektöründeki ihtiyacı karşılayan iş birliğine dayalı cobot’larımız ile hem kaliteli hem düşük maliyetli bir üretim modeli sunuyoruz. Cobot’umuz, insan iş gücünün yerini almıyor, insanla beraber güvenli bir şekilde çalışıyor. Az yer kaplayan, periyodik bakım maliyeti bulunmayan, hızlı yatırım geri dönüşü yüksek, programlaması kolay, düşük enerjiye, esnek kullanımı ve konumlandırılması, insan ile yan yana iş birliğine dayalı kullanım imkanına sahip cobot’larla, rekabette önemli avantajlar sağlıyoruz” dedi.