DOLAR 34,5382
EURO 35,9959
ALTIN 3010,309
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TeknoSA 65 şehirde 2023’e kadar 25 bin kadını teknoloji okur-yazarı yapacak

    TeknoSA 65 şehirde 2023’e kadar 25 bin kadını teknoloji okur-yazarı yapacak
    25.05.2017
    A+
    A-

    2007 yılında başlattığı Kadın için Teknoloji projesi ile ücretsiz teknoloji eğitimi veren TeknoSA, Türkiye’nin dört bir yanından kadınları teknoloji okur-yazarı yapmaya hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar Türkiye’nin 65 ilinde 16 bin kadına teknoloji eğitimi verdiklerini belirten TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, projenin yeni hedefinin 2023 yılına kadar 25 bin kadını teknoloji ile tanıştırmak olduğunu söyledi.

    Sabancı Holding iştiraklerinden, Türkiye teknoloji perakendeciliğinin lider markası TeknoSA, “Herkes için Teknoloji” felsefesiyle 2007 yılında başlattığı Kadın için Teknoloji projesinin 10’uncu yılını kutluyor. 10 yılda 16 bin kadına ücretsiz teknoloji eğitimi vererek toplumun gelişimine katkı sağlayan TeknoSA, projeye devam ederek 2023 yılına kadar toplam 25 bin kadını teknoloji okur yazarı yapmayı hedefliyor.

    Kadınların teknoloji ve bilgiye ulaşabilmesi için verdikleri emeğin 10 yılda 65 ilde 16 bin kadının ‘teknoloji okur-yazarı’ olmasını sağladığını belirten Bülent Gürcan, “Bilgi ile buluşabilen kadınlar, kendini, çevresini, yaşadığı toplumu geliştiriyor. Proje ile ilgili yapılan araştırmada, eğitim alan kadınlarımız, kendilerini daha eşit ve bağımsız hissettiklerini, günümüz çağını yakaladıklarını ve daha sosyal olduklarını söylemişler. Teknoloji ile tanışmak, kadınlarımızın sadece ekonomik değil sosyal hayatları ve aile ilişkilerinde de olumlu değişime neden oluyor. Sosyal medyayı keşfediyorlar. Facebook, Instagram hesaplarını kullanarak kendileri için hem ekonomik hem sosyal fırsatlar yaratıyorlar. Çocuklarını daha iyi anlamaya başlıyorlar. Hepsinden önemlisi de özgüvenleri artıyor.

    Tüm dünya dijitalleşmeyi konuşurken, kadınlarımızı bu dönüşümün dışında bırakmamamız gerekiyor. Biz de kadınlarımızın değişen dünyada, kendine yer bulması için 10 yıl önce bir yola çıktık. Bugüne kadar 65 ilde 16 bin kadının ‘teknoloji okur-yazarı’ olmasını sağladık. 10 yılın başarılı sonuçları, dokunduğumuz hayatların nasıl değiştiğini ve geliştiğini görmek daha iyisini yapmak üzere bizi teşvik ediyor. Dolayısıyla, projemize bugün yeni bir hedef koyuyoruz. 2023 yılına kadar Kadın için Teknoloji projesiyle 25 bin kadını teknoloji ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te arzu ettiğimiz sosyal ve ekonomik düzeye ulaşabilmemizde eşit şans ve imkan verdiğimiz kadınlarımızın katkısının büyük olacağına inanıyoruz” dedi.

    “Kadınların bilgisayar kullanım oranı 2 kat arttı”
    Kadın için Teknoloji projesinin temellerinin atıldığı 2007 yılında TÜİK verilerine göre kadınların bilgisayar kullanım oranının yüzde 23 seviyelerinde olduğunu belirten Bülent Gürcan, “Bugün kadınların bilgisayar kullanım oranı 2 katı artmış ve yüzde 46 seviyelerine ulaşmış durumda. Bilgisayar kullanım oranındaki genel artışta da kadınların payı erkeklere göre önde gidiyor. Kadın için Teknoloji projesi ile bu sürece destek vermiş olmak bizi mutlu ediyor. Bundan sonra daha fazlasını yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Habitat Derneği ile işbirliği içinde; gençlerin liderliğinde, belediyeler, yerel kurumlar ve üniversitelerin desteğiyle projemize devam edeceğiz.” dedi.

    Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise bireylerin sürdürülebilir kalkınmada etkin rol oynamasını hedefleyen bir dernek olarak, 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanında çalışmalar yürüttüklerini paylaştı ve şöyle konuştu: “Sürdürülebilir kalkınma için kadının toplumdaki rolünün güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu görüş doğrultusunda, 10 yıldır TeknoSA ile birlikte Kadın için Teknoloji projesini yürütüyor, Türkiye’nin her yerinde olan genç gönüllü ağımızın yardımıyla, her ay bir ilde kadınların bilgisayar okuryazarlığı oranının arttırmasına yönelik eğitimler veriyoruz. Türkiye’de kadının gücünü harekete geçirmek üzere gerekli teknoloji entegrasyonunu sağlayan bu projede yer almaktan ve 10’uncu yılını kutlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.