Tehlike altındaki yeleli kurt Kalem Ormanında ortaya çıktı
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan, Güney Amerika’nın en büyük yaban köpeği yeleli kurt, Faber-Castell’in Brezilya’daki kalem ormanlarında ortaya çıktı. Faber-Castell’in sürdürülebilir ağaç tedariği için oluşturduğu ormanlarda görülen yeleli kurt, uzmanlar tarafından izlenmeye başlandı. Faber-Castell ormanları 350’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.
Uzun bacakları ve ince yapıları, kırmızımsı kahve kürk rengiyle dikkat çeken yeleli kurt dünyanın sıradışı canlıları arasında yer alıyor. Daha önceleri Arjantin ve Uruguay’da da rastlanan yeleli kurt, günümüzde sadece Güney Brezilya ve Paraguay‘da yaşamını sürdürüyor.
Faber-Castell’in Brezilya’nın güneyinde yer alan endüstriyel ve sürdürülebilir ağaç tedariğini sağladığı kalem ormanlarında yeleli kurtun görülmesiyle uzmanlar, ormandaki hayvanları, popülasyonları ve yaşam tarzları hakkında fikir sahibi olabilmek adına takip etmeye başladı.
Faber-Castell 350’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapıyor
30 yıl önce sığır yetiştiriciliği yüzünden harap hale gelmiş 10 bin hektarlık alanı kapsayan arazilerde sürdürülebilir orman projesini başlatan Faber-Castell çevreye uyumluluğun yanı sıra biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve türüne az rastlanan bitki ve hayvanlara yaşam alanı oluşturulmasına da önem veriyor.
Araştırmalar sonucunda ormanda 61 adet farklı türde memeli hayvan, 232 adet kuş türü ve 60 tür sürüngenin yaşamını sürdürdüğü tespit edildi. Yeleli Kurtların yanısıra rakungiller familiyasından koati, amerikan devekuşu ve ıslıkçı balıkçıl gibi doğal yaşam alanları, insan yerleşimlerinin hızla yayılması nedeniyle tehdit altında kalan türlere sıkça rastlandı.