DOLAR 34,4724
EURO 36,1987
ALTIN 2959,835
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TDBB ile RWI arasında ‘İnsani Kentler Projesi’ İşbirliği Protokolü imzalandı

    TDBB ile RWI arasında ‘İnsani Kentler Projesi’ İşbirliği Protokolü imzalandı
    26.11.2017
    A+
    A-

    Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile İsveç Lund Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’ne bağlı RaoulWallenberg Enstitüsü (RWI) arasında “İnsani Kentler Projesi” iş birliği protokolü, 22 Kasım 2017 Çarşamba günü İstanbul’da TDBB merkezinde imzalandı.

    İmza Törenine, TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, RWI Başkanı Morten Kjaerum, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu katıldı.

    TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, TDBB’nin uluslararası alanda önemli ve bilimsel çalışmalar yaptığını belirterek, İsveç’teki üniversiteyle yapılan iş birliğiyle, insan haklarının Türkiye’nin gelişimiyle ilgili bir çalışma olacağını söyledi. Türkiye’de belediyelerin güzel gelişmeler gösterdiklerini anlatan Karaosmanoğlu, “TDBB olarak onlara öncülük yapmaktan, bir araya getirmekten ve faydalı olmaktan son derece mutlu oluyoruz. Protokolün ilgili belediyelerimize yararlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

    RWI Başkanı Morten Kjaerum ise konuşmasında, TDBB ile bu protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yerel düzeyde alınan bütün kararların ve yapılan faaliyetlerin herkes için yaşanılabilir alanlar ve kentler oluşturması adına önemli olduğunu vurgulayan Kjaerum, “Toplumun en hassas, en kırılgan gruplarına, dezavantajlı gruplarına hitap ettiğimiz için TDBB ile bu protokolü imzalamaktan gurur duyuyorum. Herkese alan yaratabilmek ve kent içerisinde hep birlikte daha rahat yaşayabilmek için toplumları daha katılımcı, dahil edici kılmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak da iş birliği protokolü kapsamında Türkiye’de belirlenen 10 belediyeyle “İnsani Kentler” başlıklı bir proje yürüteceklerini söyledi. Projeye dahil olmayı kabul eden belediyelerle 5 başlık altında 3 yıl devam edecek bir sürecin takip edileceğini belirterek, “Çocuk Dostu Kent”, “Kadın Dostu Kent”, “Engelli Dostu Kent”, “Yaşlı Dostu Kent” ve “Mülteci Göçmen Dostu Kent” olmak üzere 5 ana başlıkta çalışma yürütüleceğini anlattı.

    Konuşmaların ardından, TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile RWI Enstitü Başkanı Morten Kjaerum tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

    Projenin İlk Çalışma Toplantısı Yapıldı

    Aynı gün akşamı projede yer alacak belediyelerin temsilcileri, TDBB ve RWI heyeti arasında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantı da belediyelerin projede hangi alanda çalışma yapacakları belirlenerek 3 yıllık bir yol haritası belirlendi.

    Toplantıya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Şahinbey (Gaziantep) Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, RWI Türkiye Baş Danışmanı İlhami Alkan Olsson, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, Muratpaşa (Antalya) Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Altındağ (Ankara) Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Hasan Celal Taş, Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü Sami Ünlü, Muratpaşa (Antalya) Belediyesi Uzman Personel Çiğdem Kütükcü, Maltepe (İstanbul) Belediyesi Kadın Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürü Şehriban Çelebi, TDBB Uzmanları Sema Hayber ve Hatice Biner, RWI uzmanları Binnur Aloğlu, Gülay Günlük Şenesen ve Bahar Özden katıldı.

    Türkiye’deki İnsani Kentler’in yayılmasına destek olarak sosyal içermenin çeşitli dezavantajlı gruplar adına sağlanması, insan hakları norm ve prensiplerinin yerelleşmesi ve gündelik yaşama uyarlanması için metodolojik yaklaşımların geliştirilmesi hedeflenen projeyle, 3 yılın sonunda belediyelere ”İnsani Kent” unvanı ve sertifikası verilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.