DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Taşınmak için en uygun zaman başlıyor

    Taşınmak için en uygun zaman başlıyor
    20.05.2019
    A+
    A-

    Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran; Doğru planlama ve kısa bir ön çalışmayla hızlı ve daha az yorulacağınız bir taşınma mümkün!

    Taşınıyorsanız, başınıza gelebilecek en yorucu ve stresli faaliyetlerden biriyle karşı karşıyasınız demektir. Kiralayacağınız yeni daire veya satın aldığınız ev sizin için yepyeni bir heyecan olsa da olsa, tüm yaşantınızı bir yerden başka bir yere aktarmak hiç de kolay değil! Ancak bir sonraki taşınmanızı doğru planlayarak süreci kolaylaştırabilirsiniz. Taşınırken pratik olabilecek tüyoları sizler için sıraladık.

    EN DOĞRU ZAMAN: Taşınmak için en uygun zaman, okulların kapandığı yaz mevsimidir.

    1-2 HAFTA ÖNCE:
    OBJEKTİF OLUN: Fazla eşya taşımanın size vakit ve nakit kaybettireceğini unutmayın. Yeni evinize götürmek istediğiniz eşyaları iyi belirleyin. Götürecekleriniz ile iyi durumda olup da verilebilecekleri ayırın. Gerisini atın veya bırakın. Bırakacağınız eşyaların mali değeri varsa, online satış sitelerine ilan verebilir veya bağışlayabilirsiniz.

    TADİLAT İŞLERİNİ YAPIN: Boş evde tadilat yapmak daha kolaydır. Bu sebeple yeni evinize geçmeden tamirat ve tadilat işlerini bitirmiş olun. Taşınırken bunlarla uğraşmayın. Çünkü eminiz ki, sonrasında da hiç uğraşmak istemeyeceksiniz.

    PAKETLEME: Paketleme işini nakliye firmasına mı bırakacaksınız yoksa siz mi halledeceksiniz, önceden karar verin. Sizin paketlediğiniz ve nakliyatta hasar görecek kolilerden sizin sorumlu olduğunuzu unutmayın. Bu işi profesyonellere bırakmanız daha garantili olabilir. Kolileri siz yapacaksanız; Kırılacak mutfak ve sofra eşyalarını önceden hazırlayın. Kolilerin taşınabilecek ağırlıkta olmalarına özen gösterin. Aynı durum kesinlikle kitap kolileri için de geçerli!

    FİRMA SEÇİMİ: Şehir içinde bir evden diğerine veya bir şehirden yeni bir şehre taşınıyor olabilirsiniz. Nakliye firmaları taşınmanızı ile kolay ve hızlı taşınabilirsiniz. Ancak firmanızı iyi ve güvenilir, bilindik firmalardan seçmelisiniz. Eşyalarınızı güvenle transfer etmelerinin yanı sıra yeni evinize de düzgün teslim edilmesi önemli! Kirli ve dağınık bir yeni ev kimse istemez.

    ETİKETLEME: Kolilerin birkaç yüzüne evin hangi bölümüne aitse, görünecek şekilde belirterek isimlerini etiketlerle yapıştırın. Bu koli açma aşamasında işinizi hızlandırır. Oda isimlerinin yanı sıra kolilere numara verin ve tüm bu numaralamaları bir deftere kaydedin. Kolilere içindekilerin yer aldığı bir liste de koyabilirsiniz. Bu etiketlemeyi yapmadan önce, yeni evinizin yerleşim planını da belirlemiş olun. No:1 kolisine diş fırçası, havlu, pijama gibi gündelik ihtiyaçlarınızı ve taşınma sırasında en çok ihtiyaç duyacağınız alet çantası, toz bezleri, makas, bıçak gibi eşyaları yerleştirin.

    YİYECEKLER: Derin dondurucunuzdaki gıdaları tüketmeyi hızlandırın. Son güne içinde yiyecek kalmasın. Aksi halde çöpe atmanız gerekecektir. Taşınmaya 1-2 gün kala hem buzdolabınızı hem de dondurucuyu boşaltın. Hepsini temizleyin ve havalandırın.

    1-2 GÜN ÖNCE:
    ADRES BİLDİRİMİ: Dergi, gazete gibi aboneliklerinizin adres bilgilerini güncelleyin. Fatura gönderimleri için bankanızı yeni adresinize dair bilgilendirin. Doğalgaz, elektrik, televizyon ve internet aboneliklerinizi iptal edip, yeni abonelikleri için başvurularınızı yapın. Bu başvuruların çoğunun artık online olarak yapılabildiğini unutmayın. Böylece daha az yorulmuş olursunuz. Taşındığınızda da tümü çalışır durumda olur. Eski daire/site görevli veya yöneticisine yeni adresinizi yerin.
    Nakliye firmasına da taşınma günü öncesinden açık adresi ve tarifini verin. Şoförün telefonunu isteyin. Şoföre de hem kendi telefonunuzu hem de ikinci bir kişinin numarasını verin.

    DEĞERLİ EŞYALAR: Önemli evrak ve mücevherlerinizi evde saklıyorsanız, onları kiralık bir banka kasasına veya güvenli bir yere alın. Sizinle olsunlar istiyorsanız da, yanınızdan ayırmayacağınız çantanın içerisine koyun.

    TAŞINMA GÜNÜ ve YENİ EV:
    KOLİLER: Her koliyi üzerinde belirtilen odaya yerleştirin. Taşıma işini sizin dışınızda birileri yapıyorsa odaların kapısına kolilerdeki gibi oda isimlerini yapıştırın. Böylece işi hızlandırın. Kolileri, verdiğiniz numaralara göre açmaya başlayın. Kolileri açmaya en çok koli olan odadan başlayın. Boşalan kolileri tüm bantları açarak düzleştirip, yerden kazanın. Eşyalar boşaldıkça, koli listesini kontrol edin. Nakliye firmasının montajını yaptığı eşyaların sağlamlığını kontrol edin, gerekirse taşıyıcıları uyarın.

    DÜZEN VE TEMİZLİK: Evin zemininin temiz kalması ve parkelerin çizilmemesi için nakliye kamyonundan önce evde olun ve yapı marketlerde bulabileceğiniz büyük metrekareli naylon örtüyü evin zeminine yapıştırın.
    Güle güle oturun…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.