Sürekli değişen tüketici trendlerine cevap vermek
Sürekli değişen tüketici davranışı ortamında dijitalleşmeyi uyarlamaya olan ihtiyaç, imalatçılar ve tedarikçiler üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Önemli bir pazar trendi ise tüketicilerin daha fazla çeşit, ürüne daha kolay ulaşabilme ve kişiye özel ürün seçenekleri ile birlikte hemen teslimat istemeleri.
Eskiden tüketiciler sadece rafta bulunanlar arasından istediklerini seçiyorken bugün bulunabilirlik konusunda onay almadan tüm seçenekleri çevrimiçi olarak kontrol ettiklerini, sonra da mümkün olan en iyi fiyatlardan birden fazla kaynağa sipariş geçtiklerini görüyoruz. Aslında müşterilerimiz bize “daha yüksek çeşitliliğe olan talebin proses kontrolü için yeni teknolojilerin uygulanmasını hızlandırdığını” anlatıyor.
Tedarikçiler artık sadece her zamanki rakipleri ile rekabet etmiyor, aynı zamanda şimdi daha kısa teslim süreleri, daha yüksek marj ve çevrimiçi platformlara daha yüksek yatırım maliyeti konularında artan baskılar ile karşı karşıyalar. Birçoğu bize “Artan global rekabetin genç nesil için daha akıllı fabrikaların devreye alınmasını teşvik ettiğini” söylüyorlar.
Bu yeni tüketici paradigmasının daha çok başında olmamıza rağmen, iş hayatında kalabilmek için sadece bugünkü ihtiyaçları değil, gelecekteki ihtiyaçları da karşılama yeteneği olan üretim tesisleri yapmamız gerektiği net bir şekilde görülüyor.
Bu nedenle dijitalleşme trendi çok sayıda ülkenin de teşviği ile en yüksek esnekliği düşük üretim maliyetleri ile sunan dijital üretim tesislerine olan ihtiyacı hızlandırdı. Bu birçok endüstri için yeni olmamasına rağmen pazar tarafından talep edilen değişim hızı, üretim proseslerindeki bu ihtiyaçların hızlandırılmasını ve uyarlanmasını teşvik ediyor.
Yeni hedefleri gerçekleştirmek için dijital bir tesisin sadece tesisin duvarları arasında kalamayacağı ve ham madde tedariğinden tüketicinin ürünlerini alabileceği mağazalara kadar tüm tedarik zincirine genişlemesinin gerektiği çok açık.
Bir dijital tesise bakıldığında ayrı bir DCS sisteminin artık bir seçenek olmadığı, bunun yerine bu esnek üretim taleplerini hızlı bir şekilde karşılamak ve aynı zamanda da geleceğin dijital fabrikasında daha önemli bir rol oynamak için entegre bir DCS gerektiği net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunu bize “Beş yıl önce yaptığımızın aynısını yapmak bizi 20 yıl geriye götürecek, bu nedenle yarın tesislerimizi dijitalleştirmek zorundayız” diyen müşterimiz de destekliyor.
Tedarik zincirinin tüm alanlarında tek bir görüşe sahip olmak siber güvenlikli bir ortamda tek bir açık kaynaklı platform gerektiriyor. Hızlı kararların sağlam bir temele dayanması, birinin şirket planlamacılara ve tesis yöneticilerine anlaşılabilir bir içerikte sunmak üzere çok yüksek miktarda veriyi toplaması, analiz etmesi ve birleştirmesi gerekiyor.
Sürekli değişen tüketici davranışlarına uyum sağlamak amacıyla devletler de tüketicilerin sağlıklarına zararlı olabilecek kötü kaliteli ürünlere karşı korunmalarını sağlamak için yeni kanuni düzenlemeler uygulamaktadır. Bunun için üretim tesisleri, hammadde tedarikçilerinden ayrı ayrı her tüketicinin ürün kalitesine kadar tüm değer zincirini kapsayan sağlam izleme prosedürleri uygulamalıdır. Bu “Büyük Veri”nin sadece saklanması değil, aynı zamanda da iyileştirme çözümlerine gereken hızlı reaksiyonlar için içeriğe sahip olması gereklidir.
Tüm büyüklük ve seviyelerdeki şirketlere ölçeklendirilebilir Dijital DCS çözümümüz ile nasıl yardımcı olduğumuzu keşfetmek için Achema’daki standımıza gelin; tek kullanımlık Bio Tech reaktörlerin ilaç endüstrisindeki benzer talepleri karşılamak üzere nasıl eşdeğer seviyede kritik bir rol oynadığını ve size düzenlemelere uyumlu kalmanıza yardımcı olacak kurum tabanlı serileştirme çözümleri sunabileceğimizi öğrenin.