DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni şehrinizde gerçekleştirmek ister misiniz?

    Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni şehrinizde gerçekleştirmek ister misiniz?
    30.11.2018
    A+
    A-

    Kasım ayı içerisinde İstanbul’da gerçekleşen ve yoğun ilgi gören Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni (SYFF) şehirlerinde gerçekleştirmek isteyenler için Aralık ayında başvurular açılıyor.

    Geçtiğimiz yıllarda birçok ilde eş zamanlı olarak organize edilen SYFF bu yıl yeni formatı sayesinde farklı şehirlerde ve zamanlarda organize edilebilecek. Böylece her şehir kendi dinamiklerine uygun tarihlerde festivali gerçekleştirebilecek.

    SYFF organizasyonu yapmaya aday sivil toplum kuruluşları ve topluluklar, gerekli koşulları sağladıkları takdirde 15 Ocak – 15 Haziran 2019 tarihleri arasında SYFF2018 seçkisinden filmlerle Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni organize edebilecekler. Aralık ayında açılacak başvurular ve tüm detaylar için festivalin web sayfası ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.

    21 Ülkeden Güçlü Bir Seçki

    Bu yıl SYFF2018 seçkisinde Türkiye’nin dahil olduğu 21 ülkeden 27 kısa ve uzun metrajlı film yer alıyor. Seçkide sürdürülebilir turizm, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, kırsal kalkınma, deniz koruma alanları ve biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, iklim değişikliği adaptasyonu, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, sosyal ve ekolojik sorunlarda işbirliğinin önemi, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede tema ve yaklaşımlar yer alıyor.

    Bu sene filmlerin ilgili oldukları UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle etiketlenmesi ile hedeflere dair farkındalığın artmasına katkı sağlaması hedeflendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.