Studio Vertebra’dan kahve yolculuğuna çıkaran proje: Orhan Türk Kahvesi
Studio Vertebra tarafından Kütahya’da tasarlanan “Orhan Türk Kahvesi”, kahve tutkunlarının kahvenin çekirdekten fincana yolculuğunun bir parçası olmasını sağlayan tasarımıyla fark yaratıyor.
Kuruluşundan bu yana mimari, iç mimari ve restorasyon alanlarında ulusal ve uluslararası ölçekte ‘çok disiplinli’ çalışmalar yürüten, Baş Mimar Gencer Yalçın, Y. Mimar Dilşad Öktem Aslaner, Y. Mimar Bahar Yücel ve İç Mimar Efe Kağan Hızar’ın ortaklığındaki İstanbul merkezli tasarım ofisi Studio Vertebra’nın Kütahya’da tasarladığı 120 m² inşaat alanına sahip Orhan Türk Kahvesi, yaratıcı plan çözümü sayesinde kahve tutkunlarının kahvenin hazırlanma sürecini deneyimlemesini sağlıyor.
Studio Vertebra, köklü marka için yaptığı tasarımdaki konsept yaklaşımıyla, kahvenin çekirdekten başlayıp bardakta sonuçlanan yolculuğunu şeffaf olarak sergileyerek, kullanıcılar ile bu yolculuğu paylaşmayı projenin odağına koymuş. Orhan Türk Kahvesi’nin satış, depolama, servis gibi işlevlerini bir arada çözümleyen Studio Vertebra, kapalı alanları olmayan plan çözümüyle kullanıcıların kahve sürecinin bir parçası olarak bu süreci deneyimlemesini sağlamış. Renk ve doku kararlarında ise, ürün olan “kahve” ile tasarım arasında “direkt” ilişkiler kurmuş.
Studio Vertebra, geçmişi 1945 yılına kadar dayanan, kendine has aromasıyla bilinen bir marka olan Orhan Türk Kahvesi markası için yaptığı tasarımda,günümüz şartlarıyla geçmişten gelen çizginin birlikteliğini gözetmiş. Böylelikle, geçmişten günümüze bir köprü kurarak, kullanıcıları hem geçmiş ile günümüz arasında, hem de kahvenin hazırlanma sürecinde yolculuğa çıkarmayı vadeden bir tasarım gerçekleştirmiş.
Künye:
İşveren: Orhan Türk Kahvesi
Konum: Kütahya
Proje Tipi: Ticari
Proje Yılı: 2015
Toplam İnşaat Alanı: 120 m²