DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Studio 5000 yazılımının son sürümü makine tasarım süresini kısaltıyor

    Studio 5000 yazılımının son sürümü makine tasarım süresini kısaltıyor
    29.01.2019
    A+
    A-

    Üçüncü parti yazılımlarla entegre olabilmesi tasarım projelerini basitleştiriyor ve devreye alma sürelerini haftalardan günlere düşürebiliyor.

     Rockwell Automation’ın sunduğu Studio 5000 enterge geliştirme ortamının son sürümü akıllı makinelerin pazara ulaşma süresini kısaltıyor ve güvenliği artırıyor. Güncellenmiş yazılımda makine tasarım, test ve devreye alma sürelerini kısaltmaya yarayan yeni dijital tasarım yetkinlikleri bulunuyor. Ayrıca yeni CIP Security desteğiyle sektörde kabul gören güvenlik teknolojilerini otomasyon ortamına taşıyor.

    Tasarım projelerini hızlandırma amacıyla Studio 5000 Logix Designer uygulaması artık AutomationML açık veri alışverişi yapabiliyor. Bu da yazılımın EPLAN Electric PS gibi mühendislik uygulamalarıyla veri alışverişi yapabilmesini sağlıyor. Artık mühendisler sistemini tek bir kez tasarlayarak, bu tasarımı uygulamalar arasında aktarabiliyor. Bu sayede her projede olan tekrar yazım ve görevlendirme işlerine ayrılan saatler ciddi oranda azalıyor.

    Ayrıca yeni bir Simülasyon Arayüzü ürünü Functional Mock-up Interface (FMI) standardını kullanarak MATLAB ve Simulink gibi modelleme yazılımlarıyla veri alışverişine olanak sağlıyor.  Mühendisler bu sayede makineleri sanal olarak test edebiliyor, sorunları işletmeye almadan önce çözebiliyor. Teslimat süresi ise haftalardan günlere düşüyor.

    Rockwell Automation Tasarım Yazılımı Pazarlama Müdürü Matt Masarik ürüne ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Studio 5000 yazılımı sektörü yeni dijital makine tasarım çağına yükseltiyor. Mühendisler bu veri alışverişi yetkinliklerini kullanarak yeniden yapılması gereken işleri azaltabiliyor ve tasarımdan işletmeye almaya kadar geçen sürede tasarruf sağlanıyor. Ayrıca PartnerNetwork programı üyelerimizi tasarım yazılımımıza daha entegre hale getirdikçe bu tasarruf fırsatları artmaya devam edecek.”

    Studio 500 yazılımının son sürümünün sunduğu diğer fırsatlar ise şöyle:

    Derinliğine Savunmayı Güçlendiriyor: Studio 5000 yazılımı şirketlerin CIP Security kullanmasına izin vererek, endüstriyel iletişimin tamamının güvenilir ve gizli bir şekilde korunmasını sağlıyor. 2019 yılının ilk yarısında çıkacak olan FactoryTalk Policy Manager uygulaması sistem yöneticilerinin Studio 5000 kapsamındaki güvenli iletişim protokollerini tek bir yerden uyumlu donanımlarda kontrol etmesine olanak sağlayacak. Bu sayede CIP Security kullanan bir aygıt, ağ veya iletişim saldırılarına karşı kendisini daha iyi koruyabilecek.

    Kullanılabilirliği Geliştiriyor: Studio 5000 yazılımında 64-bit matematiğinin de destekleniyor olması mühendislerin daha kesin hesaplamalar yapabilmesini – – dolayısıyla uygulamalar geliştirebilmelerini – sağlayacak. Logix tag-based alarmlarına getirilen, yeni komut ve daha iyi alarm görünürlüğü gibi yenilikler son kullanıcıların üretim sırasındaki sorunları daha hızlı tespit etmesini sağlayarak verimlerini artıracak.

    Kütüphane Kullanımıyla Süreden Tasarruf Sağlıyor: Studio 5000 Application Code Manager uygulamasındaki yeni kütüphane kullanımı, tasarım projelerinde aynı ürünün farklı ölçeklerdeki versiyonlarının otomatik şekilde yaratılmasını sağlıyor. Örneğin bir mühendis bu özellik sayesinde hızlı bir şekilde bir depoyu ve valflerini tasarlayabilir, tüm tank ve valfleri tek tek tasarlamasına gerek kalmaz. Kütüphane işlem hataları ise mühendislerin kütüphane nesnelerine kullanıcı dökümentasyonu gibi daha fazla içerik ekleyebilmelerini sağlar. Bu sayede makine tasarımcıları daha verimli ve bağıntılı projeler geliştirebilir. Application Code Manager uygulamasının artırılmış entegrasyonu, mühendislerin üçüncü parti yazılımlardan erişim sağlamasına izin vererek zamandan tasarruf ediyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.