DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2727,447
BIST 9771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Son 2 yılda 67 Türk, “EB-5 Yatırımcı Programı” ile ABD vatandaşlığına yelken açtı

    Son 2 yılda 67 Türk, “EB-5 Yatırımcı Programı” ile ABD vatandaşlığına yelken açtı
    20.06.2024
    A+
    A-

    American Venture Solutions, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Ofisi (USCIS) tarafından 1990 yılında başlatılan EB-5 (İstihdama Dayalı Beşinci Tercih Vizesi) Yatırımcı Programı çerçevesinde 2022 yılında 44 ve 2023 yılında da 23 Türk’ün programdan faydalandığını açıkladı.

    Eşler, 21 Yaş Altı Bekâr Çocuklar ya da Hediye Yoluyla ABD’de Okuyan Öğrenciler

    American Venture Solutions Operasyondan Sorumlu Başkanı (COO) Danielle Garaicoechea, dünyanın dört bir yanından EB – 5 Yatırımcı Programı’na yatırım yapanların kısa sürede kendilerine, eşlerine ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş tüm çocuklarına önce ABD’de önce oturma izni, ardından da Amerikan vatandaşlığı aldığını belirtti.

    Yapılan Yatırım, 6 yıl Sonra Cüzi bir Faizle Yatırımcıya Geri Ödeniyor

    Danielle Garaicoechea, programa dair şunları aktardı: “EB-5 Programı’ndan faydalanmak için 800.000 dolar ödeyerek Lindemann Multifamily Management tarafından Florida’da River Oak ismiyle inşasına başlanacak projeye kredi veren yatırımcılardan biri oluyorsunuz. Ödenen bedel, önce bir yatım fonuna emanet olarak aktarılıyor ve daha sonra proje için serbest bırakılıyor. Altı sene sonra da yatırımcıya cüzi bir faizle yatırımcıya geri ödeniyor. Bu süreçte ödeme güvence altına alındıktan sonra USCIS onayıyla Greed Card veriliyor. Böylece Amerika sınırları içinde dilediğiniz gibi konaklayıp seyahat edebiliyorsunuz. Yapılan 800.000 dolarlık ödeme için her yıl %1 faiz uygulanarak 6 yılın sonunda yatırımcıya geri ödeniyor. Green Card sahiplerinin Amerika’da 5 yılı tamamladıktan sonra vatandaşlığa başvuru yaptığını düşünürsek altıncı yılın sonunda hem yatırımınızı geri alıyorsunuz hem de vatandaşlık işlemlerinizi başlatabiliyorsunuz.”

    İki Senede 20.702 kişi EB – 5 Yatırımcı Programı’ndan Faydalandı

    Yıllara göre başvuru sayılarına bakarsak 2022’de 10.885 kişi, 2023’te de 9.817 kişi EB – 5 Yatırımcı Programı’ndan faydalanmaya başladı. Bu süreçte American Venture Solutions, sağlam bir yatırım arayan birçok yatırımcının tercih ettiği bir Bölgesel Merkez oldu. Geçtiğimiz 2 senede Türkiye’den toplam 67 kişi, EB – 5 Yatırımcı Programı ile ABD vatandaşlığına yelken açtı.

    American Venture Solutions EB-5 Yatırımcı Programı kapsamında Florida’da inşaatı devam eden River Oak EB-5 projesi, 3 veya 4 yatak odalı müstakil müstakil evlerden oluşan bir kiralık konut topluluğu… Topluluk, sakinleri için oyun alanları, parklar ve havuzlar gibi olanaklar içerecek olup Florida’nın büyük konut sıkıntısı ve müstakil aile kiralamalarına yönelik talebi karşılayacak ilk proje olma niteliğine sahip. Proje şu anda yapım aşamasında ve ilk sakinlerin 2024 yılının son çeyreğinin başlarında ağırlamaya başlayacak. Projedeki 131 evin tamamının 2026 yılının 1. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.