DOLAR 34,2983
EURO 37,0052
ALTIN 2999,158
BIST 8714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam Plant of the Future ile cam sektörünün geleceğini şekillendirecek önemli bir inisiyatife öncülük ediyor

    Şişecam Plant of the Future ile cam sektörünün geleceğini şekillendirecek önemli bir inisiyatife öncülük ediyor
    23.10.2024
    A+
    A-

    Cam endüstrisinin global oyuncusu Şişecam, geleceğin üretim teknolojilerini şekillendirecek ve sektörde dönüşüm yaratacak yenilikçi bir platformu devreye alıyor: Plant of the Future. Sektörü geleceğin ihtiyaçlarına hazırlayacak olan bu platform, paydaşlarıyla birlikte, diğer girişimlerden farklı olarak açık inovasyon ile dönüşüme de ivme katmayı amaçlıyor.

    23.10.2024 – Camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek global şirket olan Şişecam, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik vizyonuyla kurulan Plant of the Future platformunu Glasstec 2024 Fuarı’nda tanıttı. Bu platform, sektörde 90 yıla yakın geçmişe sahip Şişecam’ın bilgi birikimi ve uzmanlığını tedarikçi ve teknoloji sağlayıcılarının yetkinlikleriyle bir araya getirerek sektörde iş birliği ve inovasyonu teşvik edecek. Çağrı bazlı açık inovasyon modeliyle çalışacak olan Plant of the Future, yenilikçi fikirlerden somut çözümler üreterek sektöre değer katmayı amaçlıyor.

    Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, Plant of the Future platformu hakkında şunları söyledi: “Sektörümüzde yenilikçi çözümler sunan pek çok tedarikçi bulunuyor. Yaklaşık 60 fırınıyla camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek global oyuncu olarak, geleceğin çözümlerini hayal etmek, tasarlamak, keşfetmek, geliştirmek ve uygulamak için iş ortaklarımızla birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Hızla değişen dünyamızda, geleneksel/konvansiyonel yöntemlerle çalışan endüstrilerin bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Plant of the Future sadece Şişecam’ın üretim operasyonlarını ve süreçlerini dönüştürmekle kalmayacak; aynı zamanda sektörü ileriye taşımak için önemli fırsatlar da sunacak. İş ortaklarımızın da katkılarıyla yakın gelecekte bir hizmet modeline de dönüşebilecek bu girişim ile geleceğe hazır bir sektör inşa etmeyi hedefliyoruz. Operasyonel mükemmellik, optimizasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hedeflerimize doğru ilerlememizi destekleyecek olan bu platform pratik, iyi tasarlanmış ve yenilikçi çözümler üretecek. Bu yolla birlikte hayal ettiğimiz, birlikte tasarladığımız, birlikte uyguladığımız ve birlikte işlettiğimiz ekosistemimizle birlikte büyüyerek tüm paydaşlarımız için kolektif gelişimi sağlayacağız. Yarının ihtiyaçlarını bugünden öngörmek zorundayız, bu yüzden cam endüstrisinin geleceğini bugünden inşa etmeye kararlıyız. Tüm iş ortaklarımızı, bu büyük dönüşümde bizimle birlikte yer almaya davet ediyorum; çünkü gelişimin anahtarı kuracağımız iş birliklerinde saklı.”

     

    Plant of the Future platformu, başlangıçta cam ambalaj ve düz cam üretim operasyonları ve süreçlerine odaklanacak. Şişecam, belirlenen odak alanlarında sunulan geliştirme projelerini uygun kapasite boşluğu yaratabileceği tesislerinde test edecek ve başarılı sonuçlar sunan çözümleri hızla tüm üretim ağına yaygınlaştıracak. Plant of the Future platformunda ortaya çıkan projeler sadece Şişecam’ın üretim operasyonlarını ve süreçlerini değil, cam endüstrisinin tüm paydaşlarının gelişiminin önünü açacak. Şişecam, bu bilgi birikimini “hizmet modeli” olarak geliştirmeyi ve ardından başta dünyada ilk 3 üretici arasında yer aldığı soda külü endüstrisi olmak üzere, portföyündeki diğer sektörlere de yaymayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.