DOLAR 34,5249
EURO 36,1829
ALTIN 2985,861
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şirketler için Sunumsal İletişim Stratejisi dönemi başlıyor!

    17.07.2017
    A+
    A-

    ŞİRKETİNİZİN SUNUM STRATEJİSİ HAZIR MI?
    Butik Sunum Atölyesi Sunumo’nun geliştirdiği “Sunumsal İletişim Stratejisi” yaklaşımı, kurumların hazırladığı onlarca sunumun bir strateji çerçevesinde ve ortak bir dille hazırlanmasına olanak sağlıyor.

    Şirketler için Sunumsal İletişim Stratejisi dönemi başlıyor!

    Küresel ve yerel birçok şirkete kurumsal sunum ajansı olarak hizmet veren Sunumo, iş dünyasındaki liderlere ve şirketlerin üst düzey yöneticilerinin farklı konulardaki sunum ihtiyaçlarına cevap veren “Sunumsal İletişim Stratejisi” yaklaşımını duyurdu.

    Günümüzde tüm şirketler satıştan insan kaynaklarına, yatırımcı ilişkilerinden hizmet ve tedarik zinciri yönetimine kadar pek çok farklı konuda sunum hazırlıyorlar. Farklı departmanlar ve çalışanlar tarafından hazırlanan bu sunumlar ne yazık ki çoğu zaman kurum kimliğinden uzak tasarımlara sahip olduğu gibi kendi arasında tutarlı bir dile de sahip olmuyor.

    Ön analiz yapılarak şirketlerin sunum ihtiyaçları belirleniyor…

    Sunumsal İletişim Stratejisi yaklaşımının bu sorunu çözmek için ne yapılabileceği tartışmasından ortaya çıktığını belirten Sunuma Ajans Başkanı Mehmet Ateş geliştirdikleri yeni yaklaşımı “Öncelikle kurumun ne tür sunumlara ihtiyacı olduğuna ilişkin bir analiz hazırlıyoruz. Akabinde verdiğimiz hizmet izleyicilerle empati kurarak doğru hikayeleri tasarlamak, değişimi sürdürmek için gerekli konuşmaları planlamak ve sahnede liderlerin parlamalarına yardımcı olmak gibi temel destek aşamalarından oluşuyor. Bu aşamaların tümü Sunumo’nun kendi alanlarında uzman üst düzey strateji danışmanları tarafından bizzat yönetiliyor.” sözleriyle açıklıyor.

    Sunumsal İletişim, Kurumsal Değişim…

    Sunum stratejisi ihtiyacının şirketler için bir lüks olmaktan çıkıp hızla acil bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Ateş, genelde müşterilerinin toplulukların inanç ve eylemlerinde değişim yaratmak istediklerine dikkat çekerek, bu uygulamanın özellikle değişimi sürdürmek ve kitlelerde kıvılcım yakmak isteyen liderler için yol gösterici olacağını söylüyor.

    Strateji ekiplerini yöneten Yörükhan ÜNAL ise liderlere ait mesajların tasarlanması, güçlendirilmesi ve güçlü görsel hikayelerle seyircilere sunulması konusunda uzun yıllara dayanan bir uzmanlığa sahip olduklarını ifade ediyor ve sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Son yıllarda, dünyada ve çevremizde yaşanan kitlesel hareketlerin artan önemi gördük. Bugün başlattığımız yeni uygulama bu trende yanıt olarak doğdu. Yeni stratejimiz, aslında müşterilerimizle uzun süredir yürütmekte olduğumuz ortak çalışmaların doğal bir evrimi şeklinde ortaya çıktı.”

    5 aşamalı metodoloji ile şirkete özel sunum stratejisi

    Sunumsal İletişim Stratejisinin metodolojisi ve içgörüleri Ajans Başkanı Mehmet ATEŞ ve Sunum Yönetmeni Yörükhan ÜNAL tarafından geliştirildi. Sunumo’nun üst düzey stratejistlerden oluşan ekibi empati, hikâye anlatımı ve etkili “an”lar gibi öğelerin sistematik kullanımı yoluyla şirketlerin dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçlıyor. Strateji, 5 aşamada dönüşüm ve pratik iletişim araçları sunarak hedef kitleyi yönlendirmek ve büyük bir fikir ya da vizyon yaratmaları konusunda desteklemek için kanıtlanmış bir çerçeve sunuyor. 5 yılda oluşturulan ve derinlemesine araştırmaları içeren metodoloji Microsoft, Visa, Pepsico vb. gibi küresel şirketlerin vaka çalışmaları, bu firmalardaki kişilerin hikâye anlatma teknikleri, toplum önünde konuşma metotları, kitleleri etkileme ve harekete geçirme sırları konusunda oldukça önemli taktikler içeriyor.

    Yarının sıradanlığı, bugünün ayrıcalığıdır.

    Uzun vadede insanların ilgisini ve bağlılığını sürdürmek için, liderlerin anlamlı ve planlanmış bir iletişim stratejisi kurması gerektiğine dikkat çeken ATEŞ, gelecek yıllarda bu stratejinin yaygınlaşacağını ve geniş kullanım alanlarına kavuşacağını belirtiyor ve “Yarının sıradanlığı, bugünün ayrıcalığıdır” diyerek rakiplerini geride bırakmak isteyen şirketlere çağrıda bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.