DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sinemia global operasyonunda stratejik yapılanma

    Sinemia global operasyonunda stratejik yapılanma
    29.04.2019
    A+
    A-

    Sinema zincirlerinin kendilerine özel üyelik sistemi oluşturabilmeleri için yazılım platformu geliştiren Sinemia, bu teknolojiye yönelik yoğun talep doğrultusunda global pazarlardaki operasyonlarını yeniden yapılandırıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında herhangi bir firmanın iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde kendisine özel, kişiselleştirmiş üyelik planlarını oluşturmasını sağlayan altyapıyı tanıtan Sinemia, ABD pazarında hızla büyüdüğü kurumsal pazara odaklanacak. Bireylere doğrudan abonelik sunmak yerine tüm abonelik modellerine altyapı sağlamayı seçen firma, Kanada, İngiltere, Avusturalya ve Türkiye`de bireylere hizmet vermeye devam edecek. Sinemia’nin kurumsal abonelik altyapısı sinema salonlarının yanı sıra ABD’nin ünlü basketbol ve beyzbol takımları tarafından da kullanılacak.

    Türkiye’den doğup dünyanın en büyük sinema pazarlarını fetheden ve Türkiye’yle birlikte İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya olmak üzere 5 ülkede faaliyetlerini sürdüren Sinemia, uluslararası yapılanmasını değiştiriyor. ABD pazarında yeni tanıttığı kurumsal ürün ile ülkenin en büyük sinema salonlarının birinci tercihi haline gelen Sinemia, sinema salonlarının altyapısını sağlamaya odaklanıyor. Bu kapsamda Sinemia, Türkiye dahil olmak üzere ABD dışı pazarlarda kendi üyelik sistemini işletmeye devam ederken, bir Türk firması olarak büyük başarılara imza atmaktan gurur duyduğu ABD pazarında rakiplerinin yarattığı aşırı fiyat rekabeti ortamında direkt üyelik sunmamaya; bunun yerine Sinemia teknolojisini sinema endüstrisinin diğer global oyuncularına ve bunun yanı sıra diğer eğlence ve spor sektörlerine sunma kararı aldı.

    Sinemia’nın sinema zincirlerinin kendilerine özel üyelik sistemi oluşturabilmeleri için geliştirdiği yazılım platformu, şimdiden aralarında Paramount Studios ve Viacom’un sinema zincirleri National Amusements ve Studio Movie Grill gibi ABD’nin en büyüklerinin de bulunduğu 10’u aşkın sinema zincirinde kullanılmaya başlandı. Yeni yazılım ihracatı açılımının ardından kısa süre içinde dünyanın dev sinema zincirleri ile anlaşma sağlayan Sinemia, 200 binin üzerindeki üye sayısı ile Asya’nın en büyüklerinden olan ve 3 farklı ülkede faaliyet gösteren Major Cineplex’in de üyelik altyapısını sağlamaya başladı.

    Bu gelişmeler doğrultusunda global operasyonunda stratejik bir yeniden yapılanmaya giden Sinemia’nın Kurucusu Rıfat Oğuz, gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “5 yıldır geliştirdiğimiz altyapımız ile sadece sinema salonları değil, tüm firmalar iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde kendilerine özel, kişiselleştirmiş üyelik planlarını oluşturabiliyor. API odaklı hizmetimizle çift ve aile üyelikleri, hediye üyelikleri, üyelik kampanyaları, geo-fencing ve roll-over gibi kimsenin sunmadığı özelliklerin bulunduğu tüm üyelik modelleri sunuluyor. Sinema salonları, Sinemia altyapısının kendilerine sağladığı kârlılık ve operasyonel verimliliği görmeye başladıkları anda, talepler de yoğunlaşmaya başladı. Biz de yazılım ihracatı konusuna ve B2B çalışmalarımıza ağırlık vermeye karar verdik” dedi.

    Basketbol ve beyzbol dünyası Sinemia’yı keşfetti

    Bugün itibariyle sadece ABD’de 10’dan fazla sinema zinciriyle anlaşma imzaladıklarını ve yeni yazılım altyapısını kullanmalarını sağladıklarını söyleyen Oğuz, faaliyet gösterdikleri diğer uluslararası pazarlardan gelen talepler için de yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Teknolojinin sunduğu bilet ve üyelik altyapısını yönetme yeteneğinin sinema sektörü dışındaki sektörlerin de dikkatini çektiğini ifade eden Rıfat Oğuz, “Amerika’nın ünlü basketbol ve beyzbol takımlarından da altyapılarına destek vermemiz konusunda talepler gelmeye başladı. Amaçları, kombine bilet yapılanmasından aylık üyelik sistemine geçmek. Böylece sinema endüstrisi dışında yepyeni sektörlere de girme fırsatını yakaladık” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.