Schneider Electric, Innovation Summit’te dijitalleşen tesisleri konuştu
- Schneider Electric, yeni nesil endüstrilere yönelik esnek ve sürdürülebilir teknolojileri ele aldığı Innovation Summit etkinlik serisinin Türkiye ayağında gerçekleştirdiği uzmanlık oturumlarıyla güncel gelişmelere değindi.
- Türkiye’den ve dünyadan alanında öncü konuşmacıların yer aldığı etkinlik 2600 profesyonelin katılımıyla gerçekleşirken pandemi sonrası dijitalleşen tesislerin konuşulduğu oturum ilgi gördü
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric’in çevrimiçi konferans olarak düzenlediği Innovation Summit 17 Kasım’da gerçekleşti. Şirketin 11 etkinlikle dünya çapında gerçekleştirdiği buluşmaların Türkiye ayağında, dijital platform üzerinden interaktif bir paylaşım alanı yaratıldı. Dijital çözümler alanında lider olan Schneider Electric, sektörün en büyük online etkinliğini düzenleyerek yenilikçi iş yapış modelleri ve müşterileri ile iletişim ve ilişki yöntemlerini de başarılı bir şekilde dijitalleştirdiğini bir kez daha gösterdi. 25 farklı oturumun gerçekleştiği Innovation Summit’te 53 konuşmacı dijitalleşen dünya ile ilgili son dönemin gelişmelerini ve öngörülerini paylaştı.
Dijitalleşen Tesislerle Verimlilik Artıyor
Dijitalleşen tesisler uzmanlık oturumunda ise pandemi sonrası dönemde hangi değişikliklerin kalıcı olacağı ve işletmelerin dijitalleşme açısından kendilerini hazırlamaları gereken diğer öngörülemeyen değişiklikler tartışıldı. Özellikle Sağlık endustrisi ve bu sektördeki önemli gelişimlerin ele alındığı uzmanlık oturumlarından “Dijitalleşen Tesisler ve Enerji İzleme” adlı oturumda; Schneider Electric EcoStruxure Güç Uygulamaları Yöneticisi Emre Akçin, Medicana Sağlık Grubu CTO’su Murat Kalafatoğlu ve 7KR Otomasyon ve Mühendislik A.Ş. Genel Müdür’ü Yiğit Seçkiner konuşmacı olarak yer aldılar.
Otomasyon sistemlerinin gelişmesi ve daha ulaşılabilir bir hale gelmesi ile tesislerin daha dijital hale geldiği günümüzde birbiri ile haberleşen sistemlerin hızla artması ile işletmeler operasyonlarını daha dijital ve daha rekabetçi hale getirme ihtiyacı içerisine girdiler. Servis uzmanları ile girişilen partnerlik sayesinde işletme yatırım maliyetlerini düşürme, verimliliklerini arttırma ve operasyonel maliyetleri optimize etme şansı buldular. “Dijitalleşen Tesisler ve Enerji İzleme” adlı oturumdaoturumda dijitalleşen işletmelere derinlemesine bakılarak enerji verimliliği faaliyetlerinin işletmelere getirdiği avantajlar incelendi. Ayrıca, enerji izleme yazılımlarının, BMS ve üst entegrasyon yazılımları ile bütünleşmesi konusu da ele alındı.