DOLAR 34,5314
EURO 36,1756
ALTIN 2977,616
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Schneider Electric Forum İstanbul’da sanayi ve ekonomide dijital dönüşümü konuştu

    Schneider Electric Forum İstanbul’da sanayi ve ekonomide dijital dönüşümü konuştu
    26.05.2017
    A+
    A-

    Schneider Electric, bu yıl 16. kez düzenlenen Forum İstanbul’da Schneider Electric Türkiye, İran ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer’in yaptığı konuşma ile yer aldı.

    Enerji yönetimi ve otomasyon alanında dünya çapında uzman olan Schneider Electric, ‘Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor’ ana temasıyla, 4-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Swissotel The Bosphorus’da düzenlenen Forum İstanbul’un katılımcıları arasındaydı. Schneider Electric Türkiye, İran ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer “Sanayide ve Ekonomide Dijital Dönüşüm” başlıklı oturumda dijital dönüşüme dair şirketin küresel deneyimleri ve bilgi birikimini katılımcılarla paylaştı.

    Tuncer konuşmasında dijital dönüşümün en önemli rekabet gücü olarak öne çıktığını ifade etti; “Günümüzde şirketlerin rekabette kalabilmesi için en büyük gereklilik dijital ekonomi içerisinde yer alabilmelerini sağlayacak katma değerli ürün ve hizmet sunabilmeleridir. Şirketlere bu kritik dönüşümde destek sunmak üzere dijital teknolojilerdeki gelişmelerin gerçek bir iş değerine dönüşmesini sağlıyoruz. Schneider Electric geçtiğimiz dönemlerde, bina, şebeke, endüstri ve veri merkezi müşterileri için IoT (Nesnelerin İnterneti) özellikli çözümler sunan yeni nesil EcoStruxure™ mimarisi ve platformunu sektöre sundu. Bağlantılı ürünlerden ayrıt kontrolüne, uygulamalara, analitiklere ve hizmetlere kadar Schneider Electric’in teknoloji portföyünün tüm katmanlarını birbirine bağlayan bu gelişmiş mimari ve platform, açık, ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir bir şekilde tasarlandı. Yeni nesil EcoStruxure, IoT özellikli operasyonların güvenliği, güvenilirliği, verimliliği, sürdürülebilirliği ve bağlanabilirliği için yüksek bir değer sağlıyor ve ürün ve hizmetlerle enerji ve operasyonel verimliliği artırıyoruz, mobilite, algılama, bulut, analiz ve siber güvenlik teknolojilerini müşterilerimiz için anlamlı hale getiriyoruz. Tüm bu ürün, hizmet ve sistemlerimizi kullanan müşterilerimiz bugün Türkiye’de dijital dönüşümü ve Endüstri 4.0 devrimini başlattı. Yakın iş birliğimiz ile birlikte daha iyi, daha verimli ve daha güvenli üretimin yeni yollarını keşfediyoruz. Türkiye’de dijital dönüşümün yükselebileceği bir altyapı ve sistemler bütünü sunuyoruz” şeklinde konuştu.

    Tuncer aynı zamanda KOBİ’lerin finansman konusunda yaşadıkları darboğaz ve sıkıntıların dijital dönüşüm kapsamında atmaları gereken adımları ertelemelerine neden olduğuna da dikkat çekti ve KOBİ’lere sunulacak devlet teşviklerinin Türkiye’deki dijital dönüşümün hızlanması ve derinleşmesi anlamında önem taşıdığına değindi.

    Bu yıl 16’ncısı düzenlenen gündem ve gelecek perspektifine ilişkin konuların tartışıldığı Forum İstanbul’un konuşmacıları arasında yer alan başlıca isimler arasında T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, T.C. Enerji Bakanı Berat Albayrak, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın yanı sıra Hudson Enstitüsü’nden Walter Russel Mead, EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Jean Patrick Marquet, Mc Kinsey Küresel Enerji Başkanı Paul Sheng, QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Abdullatif AL Meer ve Al Sharq Forum’un kurucusu Wadah Khanfar bulunuyordu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.