DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    SanalUzman, Business & Tech Week’e katıldı

    SanalUzman, Business & Tech Week’e katıldı
    11.05.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en yeni online iş platformu SanalUzman, iş yapış biçimlerini yeni eğilimlere yönlendirmeyi hedefleyen Business & Tech Week’e katıldı. Projeleri için uzman bulmakta zorlanan işverenlerle, freelancer’ları bir araya getiren online iş platformu freelancer’lardan ilgi gördü.

    Tam zamanlı personel çalıştırmayı tercih etmeyen veya projeleri için uzman bulmakta zorlanan işverenlerle, serbest çalışan uzmanları (freelancer’ları) bir araya getiren online iş platformu SanalUzman; 8 – 10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Business & Tech Week’e katıldı.

    Katılımcılarını yeni bakış açıları ile tanıştıran ve iş yapış biçimlerini yeni eğilimlere yönlendirmeyi hedefleyen teknoloji ve İş haftasında, Türkiye için yeni olan iş platformunu tanıtan SanalUzman, katılımcıların ilgisi ile karşılaştı.

    Yazılım, tasarım, çeviri, metin yazarlığı, reklamcılık, satış pazarlama, danışmanlık gibi birçok alanda proje bazlı iş imkânlarını sisteminde barındıran ve bu nedenle de özellikle freelance çalışan uzmanların dikkatini çeken site, standında çok sayıda freelancer’ı ağırladı.

    Business & Tech Week’e katılımlarıyla ilgili konuşan SanalUzman Genel Müdürü Niyazi Bekiroğlu, “Business & Tech Week, deneyimlerle yeniliği harmanlayarak katılımcılara alanlarında yeni ufuklar açan bir etkinlik. Biz de Türkiye için alanımızın öncüsüyüz. Zaman ve mekândan bağımsız esnek çalışma modelleri konusunda pratiği oldukça zayıf bir coğrafya olan Türkiye için farklı bir disiplin sunan platformumuz, işveren ve iş alan kişileri aynı platformda buluşturuyor. Kapalı ofis ortamında çalışmayı sevmeyen, sabit maaşa ve kurum kurallarına bağlı kalmak istemeyen ya da sabit kazancı olsa da ek gelire ihtiyaç duyan tüm uzmanlara kapılarını açıyor. Ülkemizde yaklaşık 1.2 milyon kişi freelance olarak çalışıyor. Biz de bu kitlenin iş verenlerle ve yetkinliklerine uygun projelerle buluşmasına fırsat sağlıyoruz” dedi.

    SanalUzman nasıl çalışıyor?

    Üyelerine, istedikleri işi ve projeyi bulma kolaylığı sağlayan SanalUzman; beyaz yakalı, 18 – 50 yaş arası, teknolojiye hâkim, bilgisayar üzerinden iletişim faaliyeti yürütebilen; yazılım, tasarım, editörlük, çeviri, danışmanlık, internet üzerinden satış temsilciliği, sosyal medya ticareti alanlarına ilgi duyan tüm uzmanları iş platformuna bekliyor.

    Türkiye’nin en büyük freelance çalışma portalı olma hedefi ile sektöre ilk adımını atan SanalUzman, Türkiye’deki iş yapış biçimlerini inceleyerek sistemin adeta röntgenini çekmiş. En büyük açığın güven ve yetkinlik olduğunu tespit eden yapı, emsallerinde olmayan uygulamalar geliştirerek kendini farklı bir noktaya konumlandırmayı da bilmiş.

    Öyle ki, SanalUzman’ın geliştirdiği, SincApp Uygulaması ve Hakemlik Sistemi bu iki soruna da çözüm niteliğinde. İşverenlerin kaliteli hizmet, uzmanların ise ödeme almakta yaşadıkları sıkıntılara son vermeyi amaçlayan SincApp uygulamasını kullanmayı tercih eden üyeler, SincApp’ı bilgisayarlarına indirerek; işlerini, çalıştıkları programları, çalışma saatlerini ekran ve dilerlerse kamera görüntüsü hâlinde sistemde tutabiliyor. İşverenler, uzmanların tuttuğu SincApp verileri sayesinde işin aşamalarını istedikleri zaman takip edebiliyor. SincApp’ın, iş sürecini kolaylaştıran ve hızlandıran başka avantajları da bulunuyor. İşverenin işi teslim zamanından önce görebilmesi ve yanlış anlaşılma olmuşsa zamanında müdahale edebilmesi sayesinde, süre sonuna gelmeden uzman doğru şekilde yönlendiriliyor, zaman ve emek kaybının önüne geçiliyor. Uzman da; yaptığı iş üzerinden işverene sormak istedikleri olduğunda, teslim zamanını beklemek zorunda kalmıyor. Böylece işveren ve uzman arasında sağlıklı bir iletişim gerçekleşiyor, üyeler güvende olduklarını bilerek işlerine odaklanabiliyor.

    Herhangi bir anlaşmazlık durumunda ise SanalUzman’ın geliştirdiği Hakemlik Sistemi devreye giriyor. Bu uygulama kapsamında; SanalUzman Hukuk Departmanı, SincApp verilerini uzmanın veya işverenin yetkilendirmesiyle inceliyor, avukat ve bilirkişi yardımı ile en doğru karara varıyor. Bu esnada projenin ücreti SanalUzman’ın güvenli hesabında bekletiliyor. Taraflar arasında uzlaşma sağlanarak uzmana hak ettiği ücret iletiliyor. Uzlaşmanın sağlanamaması durumunda ise SincApp kayıtları; mahkemelerde delil niteliği taşıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.