DOLAR 38,1008
EURO 43,4851
ALTIN 4076,869
BIST 9317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    QUA’dan 10,2 milyon dolarlık GES yatırımı

    QUA’dan 10,2 milyon dolarlık GES yatırımı

    QUA, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanan proje ile QUA’nın, yapılacak ilk yatırım tutarı 10.2 milyon dolar olan Aydın Söke’deki fabrikasında kuracağı Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yılda 20,4 MWp’lik elektrik üretimi hedefliyor.

    QUA, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına devam ediyor. T2D Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğinde hayata geçireceği GES projesi ile karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir çevrenin korunmasına katkıda bulunmak hedefiyle enerji ihtiyaçlarının bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

    İklim değişikliğiyle mücadeleyi, ekonomik – sosyal kalkınmayı ve çevresel sürdürülebilirliği temel sorumluluğu olarak kabul eden QUA, Aydın Söke’deki fabrikasının 150.000 metrekarelik çatısında hayata geçireceği 20,4 MWp kapasiteye sahip Güneş Enerji Santrali (GES) projesiyle sürdürülebilir enerji çözümlerinde yatırımlarına devam ediyor. 10.2 milyon dolarlık bir yatırım ile başlayan ve 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanan GES projesi, QUA’nın sürdürülebilir enerji vizyonunun somut bir göstergesi olarak öne çıkacak.

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan QUA Genel Müdürü Ali Küçük, “QUA olarak çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği sadece bir strateji değil, temel bir değer olarak kabul ediyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını odağımıza alarak üretim, istihdam, insan kaynakları gibi birçok farklı alandaki uygulamalarımızla sadece iş süreçlerimizi değil, aynı zamanda geleceğe olan sorumluluğumuzu da şekillendiriyoruz. Bu anlamda, karbon ayak izini azaltma, enerji verimliliğini artırma ve atık yönetimi konularında belirlediğimiz somut hedeflerle, sürdürülebilirlik yolculuğumuzda kararlılıkla ilerliyoruz. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız da bu sürecin önemli bir parçası. Aydın Söke’deki fabrikamızda hayata geçireceğimiz 20,4 MWp kapasiteli GES projesi, yalnızca enerji ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda çevresel etkilerimizi azaltarak daha yeşil bir geleceğe katkı sağlama amacımıza hizmet edecek. QUA olarak, sürdürülebilir üretim süreçleri ve çevresel etkileri minimize eden stratejilerimizle, sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

    QUA’nın yeni GES projesi ile 35.478 adet yeni nesil Topcon – Ntype güneş paneliyle yılda 20,4 MWp’lik elektrik üretilmesi hedefleniyor. Bu sayede 365.200 ağacın kesilmesi önlenirken, karbon salınımı yaklaşık 140.000 ton azaltılacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.