DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    PTT AŞ’den Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları) konulu anma pulu

    PTT AŞ’den Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları) konulu anma pulu
    11.05.2020
    A+
    A-

    PTT AŞ tarafından Osmanlı yol sisteminin başlangıcının ve ayrım güzergâhlarının tema olarak işlendiği Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları) konulu tek değerli anma pulu ile ilk gün zarfı 9 Mayıs 2020 tarihinde tedavüle sunuldu.

    Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından 9 Mayıs 2020 tarihinde tedavüle sunulan “Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları)” konulu, 5,50 TL bedelli (45×90 mm boyutunda) anma pulu, söz konusu pula ait (140×210 mm boyutunda) 7,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT iş yerlerinde, PTT’ye ait web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa çıktı.

    Ayrıca, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığına korumaya destek olmak amacı ile alınan tedbirler nedeniyle müşteriler, filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilecek. 9 Mayıs 2020 tarihinde satışa sunulan ilk gün zarfını posta damgası ile talep eden müşterilere, web adresinden ürünün tedavül tarihi itibari ile 6 ay içerisinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilebilecek.

    Müşterilere, hazırlanan filatelik ürünler için ilk gün damgası ve posta damgası talepleri, 9 Mayıs 2020 itibari ile 3 ay içerisinde PTT’ye iletildiği takdirde karşılanacak.

    GELİŞMİŞ ULAŞIM AĞI

    Toprakları üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nde yol sistemi, İstanbul boğazının doğusu ve batısı olmak üzere, Anadolu ve Rumeli yolları şeklinde örgütlenmişti. İstanbul’dan başlayan Osmanlı yolları, ülkeyi baştan başa kat eden ve “kol” adı verilen altı ana güzergâhtan oluşmaktaydı. Ana güzergâhlardan ayrılan tali yollar hem ana güzergâhların birbirleriyle olan bağlantısını sağlamakta hem de bu yollardan ülkenin en ücra köşelerine ulaşmayı mümkün kılmaktaydı.

    Osmanlı Dönemi’nde memleketin en ücra köşelerine ulaşan gelişmiş yol ağı sayesinde merkez-taşra irtibatı sistematik bir şekilde sağlanmaktaydı. Yine bu yollar üzerinde ulaşım, haberleşme ve ticaretin sorunsuz yürütülebilmesi için, gerekli yerlerde köprü, han, kervansaray, külliye, menzilhane, derbent ve palanga gibi konaklama ve güvenlik altyapı birimlerinin inşasına önem verilmekteydi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.