DOLAR 34,4849
EURO 36,2257
ALTIN 2959,728
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Omega Mühendislik, dijital dönüşümle inşaat ve elektrik projelerine yön veriyor

    Omega Mühendislik, dijital dönüşümle inşaat ve elektrik projelerine yön veriyor
    25.07.2024
    A+
    A-

    Omega Mühendislik, inşaat sektöründe sahip olduğu derin tecrübe ve yenilikçi yaklaşımla, dijitalleşme ve şeffaf yönetim konusunda fark yaratıyor. 30 yıldır büyük sanayi projelerine anahtar teslim elektrik taahhüt hizmeti veren firma, müşteri odaklı çözümleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla sektördeki lider konumunu pekiştiriyor.

    Omega Mühendislik projelerin elektrik taahhüt süreçlerinin verimli hale getirilmesi için dijital çözümlere odaklanıyor. Geliştirdiği yazılımlarla kullanıcıların istedikleri bilgiye anında erişimini sağlayarak proje yönetimini kolaylaştıran Omega Mühendislik; bu yazılımların inşaat, mekanik ve diğer disiplinlere yönelik esnek adaptasyon özellikleriyle sektöre önemli bir katkı sağlıyor. Şirketin dijitalleşme projeleri, teknik bilgiyi evraklı ve izlenebilir bir şekilde sunarak projedeki tüm disiplinlerin ortak bilgiye erişim ve kullanımını teşvik ediyor. Bu sayede, üniversitelerin yazılım ve mühendislik bölümleri için de önemli bir öğrenim merkezi haline gelerek sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor.

    Omega Mühendislik’in sunduğu yazılımlar, tüm kademelerdeki yöneticilere detaylı rapor sunarak işletme ve süreç yönetimini kolaylaştırıyor. Bu sayede, sektörden olmayan yöneticiler bile projelerin teknik detaylarına kolaylıkla erişebiliyor ve stratejik kararlarını buna göre şekillendirebiliyor.

    Müşterilerimizin hayatında karmaşaya ve kaosa meydan vermeden ilerleyeceği bir yol açtık”

    Dijitalleşmede ilk aşamanın sonuna yaklaştıklarını ifade eden Omega Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Yaman, süreçle ilgili şu bilgilendirmelerde bulundu: “Dijitalleşme sayesinde şeffaf yönetim ve doğru iletişimi başlatmış bulunmaktayız. Müşterimizin ulaşmak istedikleri hedefe giden yolculuğunu kayıt altına alarak, ciddi bir bilgi havuzu oluşturuyoruz. Müşterilerimizin hayatında karmaşaya ve kaosa meydan vermeden ilerleyeceği net bir yol açtık. Dijital yolculuğumuz istenilen noktaya geldiğinde, sadece bizim değil sistemde yer alan tüm disiplinlerin tercih edeceği bir yönetim anlayışı oluşacak. Her disiplin kendini izah etmek yerine dijital ortamda ispatlı bir hikaye yazmış olacak.”

    Uzun süredir üzerinde çalıştığımız son yazılım, projedeki herkese ortak kullanım fırsatı sunacak”

    Omega Mühendislik’in elektrik projelerindeki tecrübesi ile sistemin sürekliliği sağlayan bir merkez noktası olduğunu söyleyen Cengiz Yaman, şöyle devam etti: “Elektrik projelerindeki başarı, müşteriyi iyi anlamak ve ihtiyaçları doğru belirlemekle başlar. Biz, müşterilerimizin işletmesel fayda sağlamasını, uzun vadeli hedef olarak benimsiyoruz. Ürettiğimiz dijital çözümlerle, projelerimizin her aşamasında şeffaf yönetim ve doğru iletişim imkanı sunuyoruz. Tasarımını tamamlamak üzere olduğumuz son yazılım; inşaat, elektrik, mekanik ya da diğer disiplinlere direkt adaptasyon sağlayarak ortak kullanım avantajı sunacak. Yazılım sahada sınırsız kullanıcı tarafından hizmet verebildiği için sözlü izahların yerine evraklı ve ispatlı bir süreç başlayacak. Yazılım içinde işin teknik özetini içeren bilgiler de olacağından kişi çalışırken, aynı anda teknik bilgiye de sahip olacak. Ayrıca yapılacak pilot projeler ile üniversitelerin yazılım ve mühendislik bölümlerine de katkı sağlayacak. Ek olarak çalışanlardan duyulan bilgilerin değerlemesi yerine gerçek uygulamaya bağlı, teknik evrak takibi yapılabilecek ve yazılım, tabandan tavana tüm kademelerdeki yöneticilere hitap edecek. Özetle; bu meslekten olmayan bir yönetici dahi yazılım üzerinden alacağı raporla detaya boğulmadan sonuca giden öz bilgiye ulaşacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.