DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Okullar BT altyapılarını Veri Merkezlerine taşıyor

    Okullar BT altyapılarını Veri Merkezlerine taşıyor
    13.09.2018
    A+
    A-

    Günümüzde birçok okul dijitalleşen dünyanın dinamiklerine göre eğitim vermek üzere BT altyapılarını yeniliyor

    Eğitim kurumları farklılaşmak için teknolojiyi kullanıyor ve rekabette öne çıkabilmek için büyük veri analizi, kurumsal kaynak planlama (ERP), e-eğitim, öğrenci bilgi sistemi gibi yeniliklerle daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor.

    Tüm bu hizmetlerin verimli şekilde verilebilmesi için gereken BT altyapı yatırımı ise okulları en çok zorlayan konuların başında geliyor. Bu sebeple işletmeler, kendi bünyelerinde kurdukları sistem odalarının operasyonel zorluklarına katlanmak yerine profesyonel bir veri merkezinden sunucu barındırma hizmeti almayı tercih ediyorlar.

    Sunucu barındırma hizmetlerinin hem dünyada hem de Türkiye’de yoğunlukla tercih edilen bir seçenek olduğunu belirten Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, “Sunucuların kesintisiz çalışabilmesi için gerekli olan enerji, iklimlendirme, internet ve güvenlik altyapılarının standartlara uygun şekilde kurulabilmesi, yüklü maliyetlere ve operasyonel zorluklara neden oluyor. Eğitim kurumları da bu zorluklara katlanmak yerine, diğer birçok işletme gibi profesyonel bir veri merkezinden hizmet alarak BT altyapılarını profesyonel şekilde kurgulanmış bir ortamda barındırmayı tercih ediyor” dedi.

    Zeki Kubilay Akyol okullar için sunucu barındırmanın faydalarını şu şekilde sıralıyor;

    • Maliyetler düşüyor. Altyapı yatırımları ve bu altyapıların düzgün bir şekilde işletilebilmesi için gerekli olan operasyonel giderler doğrudan azalıyor.
    • Güvenlik endişesi azalıyor. Fiziksel bir sunucunun herkesin rahatça girip çıktığı bir yerde barındırılması yerine, veri merkezleri çok daha sağlıklı bir alan sağlıyor. Sunucular, girip çıkan herkesin kaydının tutulduğu, sadece yetkili personelin ulaşabildiği ve 7/24 gözlenen alanlarda barındırılıyor.
    • 7/24 çalışma ve bakım fırsatı. Sunucuların profesyonel bir veri merkezinde barındırılması, okullarda zorunlu hale gelen sürekli erişim ve anında hizmet anlayışına uygun çalışmasını sağlıyor.
    • BT ekibinin inovasyona vakti kalıyor. BT birimleri, çoğunlukla sürecin yürütülebilmesi için çalışıyor ve mesaisinin çoğunu buna harcıyor. Oysa sunucu barındırma hizmetiyle birlikte sunucu yönetim hizmeti de alındığında, sunucuların sürekli çalıştığını, herhangi bir aksaklıkta doğrudan müdahale edilebileceğini bilmek, BT birimlerinin inovasyona vakit ayırmalarına yardımcı oluyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.