DOLAR 34,5497
EURO 36,0058
ALTIN 3009,329
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ofislerin kötü havası, çalışanların ‘Bilişsel İşlev Performansını 2 Kat Düşürüyor’

    Ofislerin kötü havası, çalışanların ‘Bilişsel İşlev Performansını 2 Kat Düşürüyor’

    Pandemi ile birlikte ofislerin iç mekân hava kalitesi, çalışanlar için en büyük endişe kaynağı haline geldi. Çünkü ofislerin kirletici konsantrasyonları, dış mekânlara göre 2 ila 5 kat hatta bazı durularda 100 kat daha yüksek oluyor.

    Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmaya göre iç mekân hava kalitesi kötü olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansı, iç mekân hava kalitesi iyi olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansından 2 kat daha düşük oluyor.

    İnsanlar zamanlarının neredeyse yüzde 90’ını kirletici konsantrasyonları, dış mekânlara göre 2 ila 5 kat hatta bazı durularda 100 kat daha yüksek olan iç mekânlarda geçiriyor. Yüksek katlı plazalarda bulunan kalabalık hatta camı bile açılamayan ofisler de kirletici konsantrasyonların yüksek olduğu mekânlar arasında yer alıyor.

    Sağlığı olumsuz etkiliyor

    Ofislerde havanın doğru yönetilememesi çalışanların sağlığını ve performansını olumsuz etkiliyor. Çünkü kötü bir iç mekân havası; baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve solunum problemleri gibi sağlık sorunlarına neden oluyor. Ayrıca çalışanların performanslarını da olumsuz etkiliyor.

    Çalışanların bilişsel işlev performansı 2 kat düşüyor

    Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmaya göre iç mekân hava kalitesi kötü olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansı, iç mekân hava kalitesi iyi olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansından 2 kat daha düşük oluyor.

    “Ofislerin iç mekân havasını doğru yönetmek yani iklimlendirme sistemleri ile iç ortam havasını yüzde 100 taze hava ile şartlandırmak çalışanların sağlığı ve performansı açısından kritik önem taşıyor” diyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, iklimlendirme sistemlerinde güvenli filtrasyonun önemine dikkat çekti:

    “İç mekân hava kalitesi, işyerlerinde ki en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Çünkü kötü hava kalitesi, bir dizi sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Bu durum aynı zamanda üretkenliğin azalmasına ve devamsızlıkların artmasına da neden olabiliyor. Bu nedenle ofislerde güvenli çalışma ortamı oluşturmak için iklimlendirme sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Ancak iklimlendirme sistemlerini doğru yönetemediğinizde sorun devam ediyor.

    Kötü havaya, nanofiber çözüm

    İklimlendirme sistemleri ile havayı güvenli bir şekilde şartlandırmak için hava filtrelerinde geleneksel filtre yerine nanofiber kaplı hava filtresi kullanmak ve filtrelerin periyodik bakımını aksatmamak gerekiyor.

    HIFYBER olarak, geliştirdiğimiz nanofiber özellikteki filtre medyası ürünümüz ile; ısıtma, havalandırma ve klima sistemlerinde kullanılan hava filtrelerinin filtrasyon verimliliğini artırıp, kapalı alanlarda alınan her nefesin sağlıklı olmasını sağlıyoruz.

    Mekanik filtrasyon özelliğine sahip nanofiber filtrelerle, filtre basınç düşüşünde önemli bir artış olmadan filtre verimliliğinde iyileşme sağlayarak, daha uzun filtre ömrü ve daha temiz hava çıkışı sağlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.