DOLAR 34,5253
EURO 36,1697
ALTIN 2963,4
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    O1 Burda AVM’de “Tarım Burda” projesi

    O1 Burda AVM’de “Tarım Burda” projesi
    27.05.2024
    A+
    A-

    01 Burda AVM; Adana’da sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm temelli “Tarım Burda” projesini hayata geçirdi.

    Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketi Esas Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen ve Adana’nın eğlence, yaşam, alışveriş merkezi haline gelen 01 Burda AVM, Adana’da “Tarım Burda” projesini hayata geçirdi. Sosyal sorumluluk anlayışının yansıması olarak, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm temelli “Tarım Burda” projesini başlatan 01 Burda AVM; sürdürülebilirliği desteklemeyi, geri dönüşüme katkı sağlamayı, iyi tarım ürünleri yetiştirmeyi ve tarımsal faaliyet olarak farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

    01 Burda AVM içerisinden çıkan organik atıklar “Bokashi” yöntemiyle geri dönüştürülüyor

    Tarım Burda” projesine, 01 Burda AVM’nin teras alanındaki 300 m2’lik zeminin yenilenmesiyle start verildi. Fide dikimi tamamlandıktan sonra bakım aşamasına geçilerek; sulama işleminde insan emeği, enerji, basınç ve suyun en az düzeyde kullanıldığı damla sulama sistemi kuruldu. Ardından bitki besleme süreçlerini optimize etmek amacıyla, gübre tankına dönüştürülen bir varil alanda konumlandırıldı. Kurulan sürdürülebilir sistem sayesinde, 01 Burda AVM içerisinden çıkan organik atıklar, geleneksel bir kompostlama yöntemi olan ve besin ekleyerek toprak dokusunu geliştiren Bokashi yöntemiyle geri dönüştürülerek proje alanında yeniden kullanılıyor. Kimyasal ürün ve ilaç kullanılmadan yetiştirilen salatalık, patlıcan, biber, domates, kabak, çilek gibi sebze ve meyvelerin ilk mahsulleri Mayıs ayı itibariyle alınmaya başlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.