Nurol GYO Çalışanları doğa eksikliği sendromuna karşı ‘permakültür’ dedi
Kurulduğu ilk günden itibaren kalite ve güven esaslarına bağlı kalarak, yaşadığı topluma ve dokunduğu her bireye fayda sağlamayı misyon edinen Nurol GYO, insan odaklı yaklaşımı doğrultusunda hayata geçirdiği N-Çözümleri uygulamalarını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Nurol GYO çalışanları N-Green çözümü kapsamında doğa ile bağlarını kuvvetlendirmek ve sürdürülebilir yaşam hakkında bilgi paylaşmak amacıyla Yeryüzü Derneği’nden temel permakültür yaklaşımı ve kent bahçeciliği eğitimleri aldı.
50 yılı aşkın tecrübesi ve köklü kurum kültürünü insan odaklı yaklaşımıyla birleştiren Nurol GYO, N- Çözümleri kapsamındaki doğa ile uyumlu ve sürdürlebilir yaşamı destekleyen çözümü N-Green’i hayata geçirdiği uygulamaları ile kurum içinden başladı. Gübre ve atalık tohumlar ile saksılara sebze ekti.
Doğa eksikliği sendromunun en büyük nedeni doğal yaşamı baskılayan kent kültürü olduğu yaptığı araştırmalar ile ortaya koyan Nurol GYO , sektördeki farklı bakış açısını destekleyen bir ilki gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Nurol GYO çalışanlarının katılımıyla düzenlenen temel permakültür yaklaşımı ve kent bahçeciliği eğitimlerinde ev ve iş yerlerinde çağdaş, verimli ve doğayla uyumlu bir yaşamın detayları konuşuldu.
Günümüz kabalık metropollerin, sakinlerini her zamankinden daha fazla etkileyen yalnızlık ve yapaylık hisleri belirli bir zaman sonra doğa eksikliği sendromu gibi çeşitli psikolojik çıkmazlara neden olduğu ,yoğun mesailer, trafik, kalabalık gibi faktörlerden etkilenen bireyler doğa ile uyumu zaman içerisinde unutabildiğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile vurgulayan Nurol GYO, bu hislere karşı, geliştirdiği insan odaklı yaklaşımı doğrultusunda başlatılan ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlerle N-Çözümlerinden N-Green’in kurum içinde ortak bir yaklaşım olarak benimsenmesi sağlanacak.
Nurol GYO ve Yeryüzü Derneği iş birliği kapsamında, Nurol GYO çalışanlarının büyük ilgisiyle gerçekleştirilen eğitimlerde, çalışanların doğa ve yaşam ile temasının kuvvetlendirilmesi sürdürülebilir yaşama dair temel ihtiyaçları,pratik uygulamaları aktarıldı. Ayrıca Nurol Plaza’da gerçekleştirilen ‘’Kent bahçeciliği’’ uygulaması ile çalışanlar, getirdikleri saksılara atalık sebze tohumlarını ekerek toprağa dokunmanın keyfini yaşadı.