Netmarble ve StartersHub bir oyun stüdyosuna daha 250 bin TL’lik yatırım yaptı
Netmarble ve StartersHub işbirliği ile hazırlanan ve Kanal D’de yayınlanan “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun”da finale kalan oyunlar arasından 250 bin TL’lik ödülü Kağıt Makineler adlı oyun kazandı. Yarışmada dereceye giren ilk 3 oyun Netmarble’ın desteğiyle tüm dünyada yayınlanacak.
Dünyanın en büyük 5 mobil oyun firması arasında olan Netmarble ve erken aşama teknoloji girişimlerini hızla büyüyen başarılı şirketlere dönüştürmek için gerekli yatırım, strateji ve iş geliştirme desteği sunan StartersHub işbirliğiyle hazırlanan ve Kanal D’de yayınlanan “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun” yarışmasında 250 bin TL’lik ödülü Kağıt Makineler oyunu kazandı.
Netmarble, Türkiye’deki oyun stüdyolarının geliştirdiği Hyper Casual ve Casual oyunları dünyada yayınlama stratejisi kapsamında önemli bir adım daha atarak yarışmada dereceye giren ilk 3 oyunun tüm dünyada oynanmasını sağlayacak.
Toplam 7 hafta boyunca yarışmaya katılan oyunlar, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve seyircilerin de verdiği oylarla her haftanın birincisi seçildi. Yarışma sonunda finale kalan oyunlar arasında Kağıt Makineler birinci, Battle Medal ikinci, Swordwars oyunu ise üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye giren ilk 3 oyun Netmarble tarafından tüm dünyada yayınlanma imkanı kazanırken, birinci olan Kağıt Makineler oyununu tasarlayan ekip ise 250 bin TL değerinde yatırım hakkı kazandı.
Türkiye’den daha fazla oyun stüdyosu dünyaya açılacak
Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, yarışmayı kazanan Kağıt Makineler isimli oyunu geliştiren Umur Can Gürelli, Hakan Özer ve Kerem Akyüz’ü tebrik ederek, 7 hafta boyunca birbirinden güzel oyun projeleri değerlendirme imkanı bulduğunu belirtti ve Türkiye’nin oyun geliştirme konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğuna olan inancının bir kez daha pekiştiğini söyledi. Özistek önümüzdeki 5 yıl içerisinde global anlamda başarı kazanacak birden fazla Türk oyun geliştirici şirketin ülkemizden çıkacağını belirtti.
Özistek şöyle devam etti: “Kağıt Makineler isimli oyuna, Netmarble olarak yayınlama ve pazarlama desteği vereceğiz. Amacımız; oyun geliştiricilerinin yanında olarak, onların stüdyo becerilerini geliştirmek, ekiplere global tecrübelerimizi aktarmak ve global pazarda başarı ihtimallerini yükseltmektir. Türkiye’nin oyun sektöründeki başarısı hızlanarak devam ediyor. Senelerdir söylediğim gibi 1 milyar dolar bilişim ihracatını Türkiye’de oyun sektörü tek başına 2018’de yaptı, şimdi hedefleri çok daha yükseğe koymalıyız. Türkiye’den daha fazla sayıda başarılı oyun stüdyoları çıkarmak için elimizden gelen desteği StartersHub ve Netmarble olarak vermek istiyoruz.”
7 haftanın finalistleri yarıştı
Gençlerin büyük ilgi ile takip ettiği eğitimci Abbas Güçlü tarafından hazırlanan ve sunulan “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun”da ilk haftanın finalisti “Drunkard Bird” adlı oyunuyla Ahmet Keleş oldu. İkinci hafta Uğur Tosun, Harun Uysal ve Hakan Uygun’un geliştirdiği “Sword Wars” adlı oyun finalist oldu. Üçüncü programda ise Doğan Tosun’un geliştirdiği “Watch and Walk” adlı oyun finalist olurken dördüncü haftada Metehan Şahin’in oyunu “Black”, beşinci haftada Mustafa Şenel’in oyunu “Never Drop” altıncı haftada Umur Can Gürelli, Hakan Özer ve Kerem Akyüz’ün geliştirdiği “Kağıt Makineler” ve yedinci haftada Gökhan Kınay, Yusuf Işık ve Lütfi Demir’in geliştirdiği “Battle Medal” finalist oldu.