DOLAR 34,5037
EURO 36,1365
ALTIN 2984,447
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda adımlar otizmli çocuklar yararına atıldı

    N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda adımlar otizmli çocuklar yararına atıldı
    10.11.2020
    A+
    A-

    N Kolay İstanbul Maratonu gerçekleşti! 7-8 Kasım tarihlerinde 42. kez gerçekleşen, Türkiye’de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan N Kolay 42. İstanbul Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı için koşan gönüllüler otizmli çocukların eğitimine destek oldular.

    Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan N Kolay 42. İstanbul Maratonu bu yıl 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleşti! Pandemi sebebiyle bu yıl ilk defa sanal koşunun da olduğu N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda katılımcılar kendi parkurunu seçerek dilediği yerde koştular.42K, 15K, 10K ve 5K olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlenen N Kolay 42. İstanbul Sanal Maratonu Covid-19 önlemleri alınarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sınırlı sayıda yerli ve yabancı atlet ile 8 Kasım 2020’de 42 km koşuldu. 7-8 Kasım’da ise koşucular kendi seçtikleri alanda koşularını gerçekleştirdiler. Yoğun katılımla gerçekleşen N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda, Abdi İbrahim Otsuka, INSPARK, Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, Wingie Enuygun Group firmalarının kurumsal koşucularının yanı sıra bireysel koşucular adımlarını otizmli çocuklar için atarak hem otizm farkındalığı yarattılar, hem de Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocukların eğitim burs fonuna destek oldular.

    Pandemi sürecinde sanal koşunun Tohum Otizm Vakfı’na destek olmak için kolay ve dijital bir yöntem olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “İçinden geçtiğimiz dönem Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gösterdi.N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu yeni gönüllüler kazanmamız ve otizmli çocuklar için burs kaynağını yaratabilmemiz noktasında yeni bir model oldu. N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda koşarak, hem otizm konusunda farkındalık yaratan hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayan tüm gönüllülerimize yanımızda oldukları için teşekkür ediyor, 23 Kasım’a kadar bağış kampanyalarının süreceğini hatırlatarak herkesi gönüllü koşucularımıza destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

    Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

    Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı hızla artıyor. Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.