Mobilya üretiminde boya işlemi robotlara emanet
2028 yılında hedeflediği 12 milyar dolar ihracat hedefine doğru hızla ilerleyen mobilya sektörüne bu yolculuğunda bir destek de FANUC’tan geldi. Mobilya sektöründeki boya işlemlerini uzun kollu robot gamıyla pratikleştiren FANUC, özel PointTool yazılımı ile üretimde doğru boyama sağlayan robotlar, aynı zamanda maksimum boyama kalitesini de garanti ediyor.
2028 yılında hedeflediği 12 milyar dolar ihracat hedefine doğru hızlı adımlar atan mobilya sektörünün üretiminde kalite ve estetiği sağlayan en önemli etmenlerin başında doğru boyama süreci geliyor. Pazarda oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda üretimin ve kalitenin daha da artırılmasında robotların önemi giderek artıyor. Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, rakipsiz teknolojiye sahip robotlarıyla her türlü mobilya yüzeyini en ince ayrıntısına kadar boyayarak üreticilere üstün hassasiyet, hız ve verimlilik sunuyor. FANUC’un üstün teknolojisi sayesinde mobilyalara hayat veren ve istenen renk tonlarına mükemmel uyum sağlayan altı farklı robot modeli, uzatılmış erişimi sayesinde boyamayı pratik hale getiriyor.
Mobilyaların her köşesini eşit şekilde boyuyor
Mobilyaların boyanmasının üretim sürecinde önemli bir aşama olduğunu ve geliştirdikleri boya robotlarının bu aşamayı mükemmelleştirmek için tasarlandığını ifade eden FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “İleri teknolojiye sahip robotlarımız, her yüzeyi istenen tonda boyarken hızlı ve tutarlı bir performans sergiliyor. Yüksek hassasiyetle çalışan bu sistem, boyama hatalarını minimuma indirirken hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlıyor. Robotların üstün yeteneği sayesinde mobilyaların her köşesi eşit şekilde boyanırken uygulama süresi kısalıyor ve bu da beraberinde işletme verimliliğini getiriyor. Farklı erişim ve yük kapasitelerine sahip geniş boya robotu yelpazemiz ile işletmelerin ihtiyaçlarına en uygun robotu seçerek üretim hatlarında kolayca entegre etmelerine yardımcı oluyoruz. Farklı modeller, her türlü mobilya türüne ve boyama gereksinimine uyum sağlıyor. Böylece küçük parçalar için hassas boyama işlemlerinden büyük mobilyaların kaplamasına kadar her işlemde mükemmel sonuçlar elde edilebiliyor. Boya robotlarımız mobilya üretiminde kaliteyi bir üst seviyeye taşırken zamandan ve maliyetten tasarruf etmeyi mümkün kılıyor” dedi.
PointTool yazılımı ile kontrol daha hassas, boyama kalitesi maksimum
Mobilya boyama süreçlerinde kullanılacak robotun özelliklerinin boyama kalitesini ve verimliliğini doğrudan etkilediğini vurgulayan Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Geliştirdiğimiz boya robotları, uygun maliyetli alüminyum yapısı sayesinde hem dayanıklılık sağlıyor hem de işletme maliyetlerini düşürüyor. Robotların esnek montaj konumu ise işletmenin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilecek çeşitli yerleşim opsiyonları sunuyor. Bu da üretim hattında maksimum esneklik sağlarken optimum çalışma aralıklarıyla robotlar her türlü mobilya boyama görevini rahatlıkla yerine getirebiliyor. Bunun yanında boya robotlarımızın geçiş bileğine entegre edilen kablolama sistemi, kablo karmaşasını ortadan kaldırarak daha düzenli bir çalışma ortamı yaratıyor. Patlamaya karşı koruma ve ATEX uyumluluğu da güvenlik açısından en üst seviyede korumayı mümkün kılıyor. Bu özellikler robotları tehlikeli çalışma koşullarında dahi güvenle kullanılabilir hale getiriyor. Ayrıca mevcut özel PointTool yazılımımız, robotlarımızın hassas kontrolünü sağlamanın yanında maksimum boyama kalitesini garanti ediyor.”