DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mimarlık ve tasarım sektörü Arch+Dsgn Summit 2019’da buluştu

    Mimarlık ve tasarım sektörü Arch+Dsgn Summit 2019’da buluştu
    15.04.2019
    A+
    A-
    “Mimari ve Tasarım’da Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan’da ziyaretçilerine kapılarını açan mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2019, her sene olduğu gibi bu sene de yoğun bir katılımla ziyaretçilerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu.
    Türkiye’nin en geniş kapsamlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini buluşturan ilk ve tek zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla ziyaretçilerini ağırladı. Zirve, 5-6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda tüm yaratıcı endüstrileri, yurt içinden ve yurt dışından mimarlık, iç mimarlık, grafik ve endüstri ürünleri tasarımı alanında sektörün değerli profesyonellerini ve öğrencileri bir araya getirerek oldukça ilgi gördü. Baumit ana sponsorluğundaki zirve, ziyaretçileriyle bu sene mimarlık ve tasarım sektörlerinin en etkili isimlerinin tema kapsamındaki sunumlarının yanı sıra, konferanslar, atölye çalışmaları, sergiler, Mimarka Buluşmaları, Pecha Kucha gibi birçok farklı etkinliği buluşturdu.
    Bilim kurulunu MRTS Mimarlık Ofisi Kurucusu Dr. Öğr. Üyesi Murat Sönmez (Bilim Kurulu Başkanı), Salon Architects Kurucusu Yüksek Mimar Alper Derinboğaz, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Barış Atiker, Ürün ve Deneyim Tasarımcısı Berk İlhan, Tamirci Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Can Tamirci, İkiartıbir Mimarlık Kurucu Ortağı Doç. Dr. Deniz Dokgöz, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Güleç Özer, I-AM İstanbul Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Emre Kuzlu, FREA Kurucu Ortağı Mimar Emre Şavural, İkikerebir Kurucu Ortağı Mimar Kutlu İnanç Bal, Urban Atölye Kurucusu Mimar Nilüfer Kozikoğlu, SCRA Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Ramazan Avcı gibi sektör profesyonellerinin oluşturduğu zirvede mimarlık ve tasarımın geleceğine dair birçok panel düzenlendi. Panellerde ulusal ve uluslararası arenada aktif rol oynayan profesyonellerin gerçekleştirdiği sunumlarla katılımcılar mimarlık ve tasarım özelindeki birçok farklı konuya daha yakın mercekten bakma fırsatı yakaladı.
    En az öğrenciler kadar sektör profesyonelleri tarafından da ilgi gören zirvede gerçekleşen ve sektörde yeni bağlantıların kurulmasına olanak sağlayan Mimarka Buluşmaları’nda Türkiye’nin en başarılı mimarlık ofisleri, alanında deneyimli markalarla bir araya geldi. Her sene mimarlık ve tasarım alanlarında farklı paydaşlarını bir araya getirerek, ilgililerin bilgi ve tecrübelerini birbirlerine aktardığı bir etkileşim ortamı yaratan Arch+Dsgn Summit 2019’da, 20 saniye-20 slayt konseptiyle oldukça ilgi gören Pecha Kucha; dinleyicilerine mimarlık ve tasarımın geleceği konusunda farklı perspektiflerden beyin fırtınası yaşattı.
    Dünyanın en prestijli tasarım ödülleri arasında olan iF Design Award 2019 ödüllerinin mimarlık kategorisinde sahibi olan projelerin sunulduğu iF Design Award 2019 “Mimari Proje Kazananlar Sergisi”, 200 m²’lik bir alanda ziyaretçilere dünyanın en iyi mimari tasarımlarına dair tüm detayları inceleme fırsatı sundu. Zirve kapsamındaki bir diğer sergi olan Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün küratörlüğündeki “Muhafaza-i Metanet: Karikatürlerde İstanbul’un Geleceği” ise ziyaretçilerine karikatürlerin geleceğe bakış açıları üzerinden İstanbul’un ve farklı tarihsel dönemlerinin okunabileceği bir ortam yarattı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.