DOLAR 34,1005
EURO 37,9548
ALTIN 2822,636
BIST 9758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mimarlık ödülleri 4 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek

    Mimarlık ödülleri 4 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek
    09.09.2024
    A+
    A-

    Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından bu yıl 16’ncı kez düzenlenecek olan Mimarlık Ödülleri 4 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

    Ankara’da 1987 yılında serbest mimarlar tarafından kurulan ve mimarlık mesleğinin gelişimi, kentsel çevre bilincinin yaygınlaştırılması ile yapı sektörünün ilerlemesi için çalışan TürkSMD, bu yıl kuruluşunun da 37’nci yılını kutluyor. Üyeleri, yurt içi ve yurt dışında önemli projelere imza atan mimarlık ofislerinin sahiplerinden oluşan dernek, mimarlık mesleğinin evrensel değerlerini toplumla paylaşmaya devam ediyor.

    TürkSMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk, ödüllerin önemini vurgulayarak, “TürkSMD Mimarlık Ödülleri, mesleğimizin gelişimine katkıda bulunan projeleri ve bireyleri öne çıkararak, mimarlık camiasındaki üstün başarıları teşvik etmektedir. Bu ödüller hem meslektaşlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmekte hem de ülkemizin mimarlık alanındaki gözde örneklerine ulusal ve uluslararası platformlarda görünme fırsatı sunmaktadır. Serbest mimarlık hizmetinin Türkiye’nin mimarlık geleceğine önemli bir katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu yıl 16. kez verilecek olan ödüller, bu katkıların önemli bir göstergesidir” şeklinde ödüllere dair görüşlerini paylaştı.

    Amaç Mimarlık Mesleğinin Gelişimini Desteklemek

    TürkSMD Mimarlık Ödülleri, Türkiye mimarlığını uluslararası düzeyde temsil edebilecek, mesleğin gelişimine öncülük eden proje, kişi ve kurumları ödüllendirmeyi hedeflemektedir. 1992 yılından bu yana iki yılda bir verilen bu ödüller, dernek üyeleri ve mimarlık camiasının geniş katılımıyla belirlenmektedir.

    Mimarlık Alanında Üstün Başarıları Onurlandıran Ödüller

    TürkSMD Mimarlık Ödülleri, mimarlık mesleğinin çeşitli alanlarında üstün başarıları tanımak ve ödüllendirmek amacıyla verilmektedir. Bu ödüller, mimari projelerden basın yayın çalışmalarına, mesleğe katkıda bulunan kişi ve kuruluşlardan mimarlık sanatına yön veren isimlere kadar geniş bir yelpazede değerlendirilmektedir. Her kategori, mimarlığın farklı bir yönünü onurlandırmak ve mesleğin gelişimine katkıda bulunanları takdir etmek için özel olarak tasarlanmıştır.

    Ödüller 4 Farklı Kategoriden Oluşuyor

    • TSMD Büyük Ödülü: Mimarlık sanatına eserleriyle önemli katkılarda bulunan ve gelecek kuşaklara ilham veren mimar veya mimar ekibine verilecektir.

    • TSMD Yapı Ödülü: Projelendirme ve uygulama süreçlerinde örnek teşkil eden mimari eserlerin müelliflerine verilecektir.

    • TSMD Basın Yayın Ödülü: Mimarlık mesleğinin tanıtılmasına ve kamuoyuna duyurulmasına önemli katkılar sağlayan yazılı ve görsel basın kuruluşları veya kişilere verilecektir.

    • TSMD Mimarlığa Katkı Ödülü: Mimarlık mesleğine sağladığı katkılar nedeniyle kişi veya kurumlara verilecektir.

    Mimarlık Dünyasının Saygın İsimleri Jüride

    Jüri başkanlığını Prof. Dr. Namık Erkal üstlenirken, diğer jüri üyeleri Sinan Erbuğ, Orçun Ersan, Dr. Heves Beşeli Özkoç, Nevzat Sayın, Semra Teber Yener, Ekin Çoban Turhan ve Gül Güven olarak belirlenmiştir.

    Tören 4 Ekim’de Ankara’da Gerçekleşecek

    TürkSMD 16. Mimarlık Ödülleri Töreni, 4 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da düzenlenecek ve mimarlık camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek. Tören, yapı sektörünün önde gelen firmalarının değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

    16’ncı törenin Ana Sponsoru Bien, Gold Sponsor Şişecam, Silver Sponsor Zivella ve İletişim Sponsoru Altın Bölme, etkinliğin düzenlenmesinde önemli rol oynayarak, mimarlık alanındaki bu prestijli etkinliğe destek vermektedir. Bu firmaların desteği, TürkSMD’nin mimarlık mesleğinin gelişimine sağladığı katkıları güçlendirirken, ödüllerin bilinirlik ve görünürlüğünü de artırmaktadır.

    Bu yılki ödül sahiplerinin kimler olacağı büyük bir merakla bekleniyor ve tören, mimarlık dünyasında büyük bir heyecanla karşılanıyor. TürkSMD, gelecek yıllarda da bu ödüller aracılığıyla mimarlık mesleğinin gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.