DOLAR 34,5459
EURO 36,0067
ALTIN 3007,364
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Milyonda bir görülen “Tibial Hemimelia” (Doğuştan Kaval Kemiği Yokluğu) hastaları buluştu

    Milyonda bir görülen “Tibial Hemimelia” (Doğuştan Kaval Kemiği Yokluğu) hastaları buluştu
    12.09.2018
    A+
    A-

    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Çabukoğlu, milyonda bir görülen “Tibial Hemimelia” (Doğuştan Kaval Kemiği Yokluğu)hastası çocuklar ve aileleri ile Okan Üniversitesi Hastanesi’nde bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ailelere kısa bir eğitim verdikten sonra çocukları muayene eden Çabukoğlu, akşam ise aileler ile hep birlikte yemek yedi.

    “Tibial Hemimelia” doğuştan kaval kemiğinin olmaması denilmektedir. Bu tanı ile doğan çocuklar, yürüyebilme ihtimallerini doğuştan kaybettikleri için bacaklarının diz altından kesilmesi öneriliyordu. Ancak buna gerek kalmadan, alternatif tedavi yöntemi olarak tercih edilen bir yöntem daha var. Bu yöntemi uygulayan Dünyada az sayıda hekimlerden biri olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Çabukoğlu, milyonda bir görülen “Tibial Hemimelia” hastalarının yürüyebilmelerini sağlıyor.

    Çocuklar Muayene Edildi

    Doğuştan kaval kemiği olmayan çocuklar ve aileleri Okan Üniversitesi Hastanesi’nde buluşan Çabukoğlu, şimdiye kadar 42 çocuğu bu yöntem ile tedavi etti. Bu hastalığa sahip olup ulaşamadıkları, tedaviden haberdar olmayan hastalar olduğunu söyleyen Op. Dr. Cengiz Çabukoğlu, “Bu hastalara bir nebze de olsa sesimizi duyurmak ve kaval kemiği olmayan çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi. Ailelere kısa bir eğitim veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı onlardan gelen soruları da yanıtladı. Eğitim ardından çocukların tek tek röntgenlerini çekip muayene eden Çabukoğlu, akşam ise aileler ile yemek yedi.

    Türkiye’nin Dört Bir Yanından Aileler Geldi

    Hem diz kapakları hem de kaval kemiği olmayan 5 yaşındaki Eylül’ün babası Yüksel Ekmez, “Biz Konya’dan geldik. Türkiye’nin her yerine gittik, çok araştırdık. Cengiz Hoca ile 2013’te bir gazete kupürü ile karşılaştık ve o günden sonra bizim ışığımız oldu. Maddi manevi her zaman için yanımızdaydı. Kızım şuan yürüyor. Memnunuz. Eşim ile düşündük ki biz nasıl aradıysak bizim gibi arayan hastalar vardır. Çünkü sadece biz değiliz. Bu nedenle Facebook’ta ‘Kaval Kemiği Eksikliği’ Grubunu kurduk. Bugün de sesimizi duyurmak için buradayız” dedi.

    Antalya’dan bu etkinlik için gelen Emirhan’ın annesi Pınar Kıyançiçek ise, “Bir anne-bana için hiç kolay değildi. Psikolojik olarak çok kötüydük. Bizim gibi olan, bizi anlayan insanları burada görünce çok mutlu olduk. Bizi bir araya getirdiğiniz ve sesimizi duyurduğunuz için çok teşekkürler” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.