DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mevsim geçişlerinde nasıl beslenmeli?

    24.09.2019
    A+
    A-

    Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü diyetisyenlerinden Nail Emre Koyunlu, vatandaşlara mevsim geçişlerinde nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Diyetisyen Nail Emre Koyunlu, “Mevsim değişikliğinde oluşabilecek gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklarla baş etmek için sağlıklı beslenip bol sıvı tüketerek, düzenli egzersiz yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirin.” dedi.

    Mevsimsel değişikliklerden etkilenmemek ve bu dönemlerde oluşabilecek hastalıkları rahat atlatabilmek için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Diyetisyen Nail Emre Koyunlu, vatandaşlara, giyim, uyku ve beslenmede daha özenli olmaları çağrısında bulundu. Mevsim değişikliğinin bağışıklık sistemini etkilediğine de dikkat çeken Diyetisyen Koyunlu, sağlıklı beslenmenin mevsim değişikliğinde oluşabilecek olumsuzluklarla baş etmek için çok önemli olduğunu vurguladı.

    Koyunlu: Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

     Mevsim değişikliği nedeniyle artan enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için vitamin ve mineral yönünden zengin besinler tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Nail Emre Koyunlu “Mevsim değişikliğinin yaşandığı dönemlerde özellikle A, B, C, E vitaminleri ile mevsim sebze ve meyvelerinin tüketimine özen gösterilerek bağışıklık sistemi güçlendirilmeli. Yeterli miktarda su tüketilmeli, fiziksel ve sosyal yönden aktif bir yaşam sürdürülmeli. Vatandaşlarımız, yazdan sonbahara geçtiğimiz bugünlerde, daha az susuzluk hissedebilir; fakat günde 2,5-3 litre su içmeyi ihmal etmesinler. Soğuyan havalarda vücut ısısının korunmasını sağlayan su, toksinlerin vücuttan atılması için de çok gerekli.” diye konuştu. Koyunlu, beslenmede, omega 3 ihtiyacını karşılamak için haftada en az iki kez mevsim balıklarından palamut, lüfer, istavrit, hamsi gibi balıkların tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Resim

    Kahve ve Kola Yerine Bitki Çayı Tüketilmeli

    Vatandaşlara, çay, kahve, kola gibi içecekler yerine; yeşil çay, kuşburnu, melisa çayı gibi metabolizmayı hızlandıran, C vitamini katkısı sağlayan ve stresi azaltan içecekler tüketmelerini de tavsiye eden Koyunlu, “Haftada en az üç gün, kırk beş dakikadan az olmayacak şekilde yürüyüş, pilates, yoga gibi egzersizlerle bedeninize ve ruhunuza nefes ve taze kan sağlamayı da unutmayın” şeklinde konuştu.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.