Koçtaş’tan ‘Doğayı Çok Seviyorum’ projesi
Ev geliştirme sektörünün lideri Koçtaş, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 2019 yılı itibariyle yasal zorunluluk olacak naylon poşet tüketimini azaltma hedefine öncü bir adım atıyor. Koçtaş, DenizTemiz Derneği/TURMEPA işbirliğiyle ‘Doğayı Çok Seviyorum’ projesini hayata geçiriyor. Daha temiz bir doğa ve daha güzel hayatlar için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nden itibaren, Koçtaş mağazalarında müşterilerin desteğiyle hayata geçecek olan uygulama ile doğada yok olması asırlar süren naylon poşetlerin kullanımının 2018 yılı sonuna kadar yarı yarıya azaltılması hedefleniyor.
Koçtaş, ‘Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar’ sloganıyla çevreye duyarlı proje ve yatırımlarına devam ediyor. DenizTemiz Derneği/TURMEPA işbirliği ile hayata geçireceği Doğayı Çok Seviyorum’ projesi ile mağazalarında naylon poşet kullanımını azaltmayı hedefleyen Koçtaş, artık tüketicilere naylon poşetleri cüzi bir ücret karşılığında sunacak. Koçtaş, projeden elde edilecek kaynakla denizlerin korunması için DenizTemiz Derneği’ne bağış yapacak.
Böylelikle çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunacak olan Koçtaş aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınacak olan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 2019 yılı itibariyle yasal zorunluluk olacak naylon poşet tüketimini azaltma hedefi için de öncü adımı atacak.
Türkiye’nin kıyı ve denizlerinin korunması, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakılması amacıyla kurulan DenizTemiz Derneği işbirliğiyle, Türkiye genelindeki Koçtaş mağazalarında uygulanmaya başlanacak olan ‘Doğayı Çok Seviyorum’ projesi ile Koçtaş mağazalarındaki naylon poşet kullanımının 2018 yılı sonuna kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde uygulamaya başlanacak olan ‘Doğayı Çok Seviyorum’ projesi kapsamında, fazla naylon poşet kullanımı engellemek ve doğanın korunmasına destek olmak amacıyla poşetler büyüklüklerine göre orta boy 10 kuruş, battal boy 20 kuruş ve jumbo boy 30 kuruş gibi cüzi fiyatlar karşılığında temin edilebilecek.
Koçtaş’ın bu kampanya çerçevesinde DenizTemiz Derneği’ne yapacağı bağışlar, derneğin denizlerimizin temiz kalması için geliştirdiği projelere aktarılacak.
Koçtaş, bugüne kadar, atık toplama noktaları oluşturmak için Anel Doğa işbirliğiyle yapılan ‘Geri Dönüşüm İyi Gelecek’ projesi ve ÇEVKO Vakfı ile yapılan ‘Atık Ambalaj Geri Dönüşümü’ projesi gibi çevreye duyarlı yatırımları ve işbirlikleriyle sürdürülebilirlik alanındaki örnek uygulamalarına devam edecek.
DenizTemiz Derneği/TURMEPA Hakkında
DenizTemiz Derneği/TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. 2000 yılında Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 23 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline geldi.
23 yılda TURMEPA;
Eğitimlerini 18 milyon öğrenciye sundu;
8 milyon 200 bin öğrenciye çevre dersleri vererek denizlerimizi sevdirdi;
15 bin 300 eğitimci yetiştirdi;
Gönüllü sayısı 5.700’e ulaştı;
Sosyal medyada 7 milyon kez görüldü;
33 milyon litre sıvı atık topladı;
2 milyon 650 bin kilogram katı atığın denizlere karışmasını önledi;
TV programları, kamu spotu, yazılı basın ve bilboardlarla 52 milyona ulaşıldı.